Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Bolizii traficanţilor ruginesc în parcările Poliţiei

Maşinile, în valoare de peste 3 milioane de euro, au fost confiscate de la contrabandişti şi evazionişti * autovehiculele nu pot fi vândute fiindcă nu s-au încheiat procesele în care sunt implicaţi proprietarii * în timp ce termenele se lungesc, maşinile sunt roase de rugină

Poliţiştii suceveni au confiscat în ultimii ani sute de autoturisme şi utilaje pentru construcţii de la traficanţii de ţigări şi evazioniştii fiscali. Valoarea totală a maşinilor depăşeşte trei milioane de euro.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean figurează ca fiind indisponibilizate un număr de 267 de vehicule. Dintre acestea, 158 sunt la sediile subunităţilor, iar 109 în camera de corpuri delicte”, ne-a declarat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.
Aproximativ 65% dintre maşinile confiscate au aparţinut traficanţilor de ţigări.

Aceste maşini au compartimente speciale pentru depozitarea ţigărilor”, a spus Ionuţ Epureanu.
Bolizii ruginesc
În general, valoarea maşinilor confiscate de la cei care fac contrabandă cu tutun nu depăşeşte 20.000 de euro bucata. Cu mult mai scumpe sunt autoturismele confiscate de la evazioniştii fiscali. De altfel, în vecinătatea poligonului Inspectoratului de Jandarmi de la Mihoveni, acolo unde sunt garate majoritatea utilajelor confiscate, există cel puţin şase bolizi de lux care au aparţinut unor afacerişti din Vereşti, acuzaţi de evaziune fiscală. Tot la Mihoveni sunt parcate basculant eşi excavatoare pe care poliţiştii le-au confiscat de la firmele de construcţii din Suceava, după ce au constat că figurează în bazele de date internaţionale ca fiind furate.
Unele dintre autoturismele confiscate zac deja de ani de zile în garajele poliţiei. „Avem maşini şi din 2008”, ne-a spus reprezentantul IPJ Suceava. Oamenii legii au pus sechestru pe autoturism cu scopul de a recupera prejudiciile create de proprietarii acestora. Problema este că maşinile pot fi valorificate abia după finalizarea proceselor aflate pe rol. Cum acţiunile în instanţă durează şi câte zece ani, maşinile îşi pierd valoarea de piaţă şi se depreciază.

Maşinile aflate în dotarea IPJ Suceava sunt mult mai proaste decât cele ale traficanţilor pe urmele cărora trebuie să alerge oamenii legii. Autovehiculele confiscate ar putea îmbunătăţi parcului auto al poliţiştilor, dar ar fi nevoie de modificarea legislaţiei.

Sursa:ziarulevenimentul.ro


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Zeci de maşini şi microbuze confiscate de poliţiştii de frontieră, scoase la vânzare de Fiscul sucevean | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*