Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Festivalul Buna Vestire din Fundu Moldovei a reunit 30 de formații din țară

Comuna Fundu Moldovei a fost, duminică,  gazda unui eveniment cultural deosebit. Este vorba despre Festivalul-Concurs National de Muzica Corala Religioasa Ortodoxa”Buna Vestire”, editia 24, 2014.

Organizatorii manifestării au fost Consiliul Județean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Centrul Cultural “Bucovina”, Primăria și Căminul Cultural Fundu Moldovei, Societatea de Cultura “Dimitrie Gusti” Fundu Moldovei.

Peste 30 de formatii  de copii si adulti de muzica religioasa din mai multe judete din tara  si-au dat intalnire, duminică, la Fundu Moldovei.  Lor li se alătur și o formație din Republica Moldova.  La manifestare alaturi de localnici au fost prezente europarlamentarul Norica Nicolai, secretarul de stat din Ministerul Mediului și Schimbărilor Climaterice Cătălin Diaconescu, prefectul județului Florin Sinescu,președintele CJ, Cătălin Nechifor,   parlamentarii Alexandru Băișanu, Dumitru Pardău, Radu Surugiu, Neculai Bereanu , Constantin Galan,  primarul comunei,Tudor Zdrob, viceprimarul Dorel Țâmpău,  primarii din Pojorâta, Câmpulung Moldovensc, Drăgoești, viceprimarul Sucevei,Ovidiu Doroftei și protopopul de Câmpulung Moldovenesc, Aureli Goraș .

Evoluțiile scenice au dovedit multă pasiune, dăruire și disciplină.   Festivalul Buna vestire s-a desfasurat pe cinci sectiuni iar intre participanti cele mai multe formatii corale au fost cele ale copiilor. Organizatorii au tinut sa puna si in acest an in valoare traditia sarbatorilor pascale si conversarea lor. Nu au lipsit nici mesterii populari renumiti in incondeierea oualor recunoscuti nu numai in tara ci si in intreaga lume.

Toți participanții care au asistat la eveniment s-au considerat privilegiați pentru că au beneficiat de această oportunitate culturală.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*