Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Poliţist de frontieră, condamnat pentru contrabandă cu ţigări

contrabanda cu tigari politia de frontieraUn poliţist de frontieră din Suceava a fost condamnat, luni, de magistraţii Curţii de Apel Suceava la închisoare cu suspendare, pentru contrabandă cu ţigări.

Agentul Doru Mihai Davidean, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de contrabandă în formă continuată.

Judecătorii au admis recursul acestuia, reducându-i pedeapsa iniţială de patru ani de închisoare cu executare, dictată în aprrilie 2013 de Tribunalul Suceava.

În acelaşi dosar, a scăpat de închisoare şi Ancuţa Prepeliţă, fostă Bodnar. Curtea de Apel i-a redus pedeapsa acesteia de la patru ani de închisoare cu executare la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de contrabandă în formă continuată.

O altă persoană, Liliana Cioată, care a fost judecată pentru contrabandă a beneficiat de reducerea pedepsei de la doi ani la un an.

Alte 16 persoane trimise în judecată în acest dosar au fost condamnate cu suspendare în cursul lunii martie a acestui an.

Dan Florin Irimescu, de 34 de ani, din Bilca, a fost  condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Mihai Cioată, de 32 de ani, din Bilca, a fost condamnat la doi ani cu suspendare sub supraveghere.

Claudiu Vasile Bodnar, de 30 de ani, din Bilca a primit un an şi opt luni cu suspendare sub supraveghere.

Soţii Mihai Ovadiuc, de 42 de ani, şi Violeta Ovadiuc, de 36 de ani, din Dărmăneşti, au fost condamnaţi şi ei cu suspendare sub supraveghere. Soţul la trei ani de închisoare, iar soţia la un an şi şase luni.

Ovidiu Cornel Vîslă, de 30 de ani, din Frătăuţii Noi, a primit un an de închisoare, Adrian Liviu Horodnic, de 38 de ani, din Frătăuţii Noi, şase luni de închisoare, Ionuţ Sandu, de 25 de ani, din Suceava, a primit zece luni de închisoare, iar Adrian Stăniloiu, de 26 de ani, din Bucureşti, a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Lista condamnaţilor îi mai cuprinde pe Dumitru Ciornei, de 51 de ani, din Suceava, cu o pedeapsă de un an de închisoare, dar şi pe Cristian Iulian Girigan, de 31 de ani, din Dărmăneşti, opt luni de închisoare.

Tribunalul Suceava a mai decis să-i condamne şi pe Dan Bulboacă, de 39 de ani, din Arbore, la şase luni de închisoare, dar şi pe Vasile Ţicşă, de 40 de ani, din Iaslovăţ, la zece luni de închisoare.

Doru Andrei Popa, de 22 de ani, din Galaţi, a primit şi el o condamnare de opt luni de închisoare, în timp ce Elena Macoveiciuc, de 22 de ani, din Dărmăneşti, a fost condamnată la un an de închisoare.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Poliţist de frontieră, condamnat pentru contrabandă cu ţigări | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*