Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Zeci de poliţişti, pompieri, jandarmi, militari şi pădurari puşi pe drumuri de câţiva localnici

Vineri, în jurul orei 15:15, o persoană domiciliată în localitatea Mănăstirea Humorului, a sesizat pe un număr de telefon privat, despre faptul că a observat în zonă un avion care zbura, iar după ce a trecut peste o coamă de munte, a auzit un zgomot puternic.
O informaţie similară a venit, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, tot prin intermediul unui număr de telefon privat, pentru o altă zonă din judeţ, respectiv comuna Frasin.
Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus constituirea unui centru de comandă, format din şefii Inspectoratelor judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, de Poliţie şi de Jandarmi.
Întrucât informaţiile erau confuze, iar condiţiile atmosferice permiteau vizualizarea zonei cu acurateţe, s-a dispus survolarea zonei cu ajutorul a două avioane de agrement, aflate în apropiere.
În acelaşi timp, s-a dispus şi o căutare la sol, în punctele de unde s-au primit informaţiile, prin forţe ale structurilor specializate, după cum urmează: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava cu 11 autospeciale şi 37 de militari, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava cu 5 autospeciale şi 22 de poliţişti, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava cu o autospecială şi patru militari, precum şi 10 lucrători ai Direcţiei Silvice Suceava.
Coroborând informaţiile primite, precum şi faptul că turnul de control de la Aeroportul Suceava nu a confirmat căderea unui aparat de zbor, iar mesajele care soseau telefonic precizau faptul că s-a auzit doar un zgomot, neurmat de alte semne specifice unui accident aviatic (fum, flacără, aparat de zbor la sol etc.), la ora 17:30 s-a dispus încetarea verificărilor, concluzia fiind că incidentul nu se confirmă.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*