Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

VIDEO Senatorul Steliana Vasilica Miron: Fermitatea cu care legea le permite agenţilor de poliţie să acţioneze în cazurile de violenţă se rezumă doar la sporirea numărului decibelilor de la sirenele maşinilor de poliţie

Senatorul PNL Steliana  Vasilica Miron a precizat, în Parlament, că poliţiştii din România nu au suficientă forţă pentru a distruge fenomenul violenţei. Potrivit acesteia, „genţii de poliţie sunt umiliţi la propriu de bandele de infractori, dar ceea ce este şi mai grav este că sunt la fel de umiliţi şi de conducătorii sistemului din care fac parte. Pe lângă lipsa dotărilor de echipamente specifice, agenţii de poliţie se confruntă cu proceduri neadecvate pentru infracţiunile cu violenţă”.
Aşa se face că atât pe stradă, cât şi în şcoli, pe terenurile de sport, dar şi în alte împrejurări, violenţa a devenit un fapt cotidian.

„Fermitatea cu care legea, astăzi, le permite agenţilor de poliţie să acţioneze în cazurile de violenţă se rezumă în general doar la sporirea numărului decibelilor de la sirenele maşinilor de poliţie. Folosirea forţei, echipamentelor sau armamentului din dotarea agenţilor de poliţie înseamnă pentru aceştia un risc imediat de a fi târâţi în instanţele de judecată”, a spus Steliana Miron.

Senatorul i-a adresat şi o întrebare ministrului Afacerilor Interne.

Consideraţi că aveţi obligaţia să-i apăraţi pe români şi bunurile acestora, că aveţi obligaţia să apăraţi statul şi ordinea socială din interiorul statului cu ajutorul unei poliţii puternice, respectată de întreaga societate, sau consideraţi că forţele paramilitare constituite în firmele de pază trebuie să îndeplinească acest lucru?”
VEZI AICI VIDEO!!!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*