Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Termoficarea a împărțit deliberativul local în două tabere

Căldura a devenit mărul discordiei în deliberativul local. Consilierii locali suceveni s-au împărţit în două tabere, în privinţa viitorului serviciului centralizat de termoficare.

PSD şi PDL sunt de acord cu scoaterea la licitaţie a acestei activităţi, variantă propusă şi de primarul Ion Lungu, în timp ce PNL doreşte constituirea unui parteneriat public – privat.

Legislativul local se va întruni, joi, 13 martie, într-o şedinţă extraordinară, pentru a dezbate continuarea distribuţiei agentului termic.

Nici una din aceste propuneri nu este realizabilă. La nivelul municipiului a fost aprobată o strategie de termoficare, votată inclusiv de cei de la PNL, care merge pe sistemul centralizat. Mi se pare o declaraţie nefericită să spui acum că pui centrale în fiecare casă, după ce avem o centrală nouă şi s-a investit în refacerea reţelelor. E anormal şi nu vezi aşa ceva în nici o ţară civilizată. Sistemul centralizat este cea mai bună soluţie”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei a precizat că varianta propusă de şeful liberalilor, deputatul lexandru Băişanu, nu poate fi luată în calcul, deoarece legea parteneriatului public – privat nu este funcţională.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*