Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Zece sirieni au încercat să intre ilegal în România prin frontiera de la Rădăuţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi au depistat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, zece cetăţeni sirieni  care  au  încercat  să intre ilegal în România cu scopul de  a ajunge în Spaţiul Schengen. Lucrătorii de la frontieră   au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune,  un grup de  persoane  care se deplasa dinspre frontieră către interiorul ţării, pe raza localităţii Vicovu de Sus, şi care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a interceptat si reţinut 10 persoane (9 bărbaţi şi o femeie). Acestea nu vorbeau limba română, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului, unde s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni cu vârste cuprinse între 26 şi 42 ani.

Din primele verificări a rezultat faptul că cetăţenii sirienii intenţionau să ajungă în spaţiul Schengen în speranţa de a-şi găsi un loc de muncă.

În urma celor constatate  poliţiştii de frontieră suceveni le-au întocmit celor în cauză acte premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat

Cele zece persoane au fost predate autorităţilor de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Zece sirieni au încercat să intre ilegal în România | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*