Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Singura suceveancă care a cântat în Shanghai, Jakarta și la hotelul Burj al Arab, de șapte stele, din Dubai

Elena Simionesei, în vârstă de 35 ani, din Suceava poate fi considerată un adevărat model pentru multe tinere pasionate de muzica populară din Bucovina. Este absolventă a Facultăţii de Artă Scenică din cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, la secția canto classic. Provine dintr-o familie modestă și toți sunt iubitori  ai muzicii.

Pe lângă inteligența cu care e înzestrată, soarta i-a surâs până acum sucevencei prin șanse extraordinare. Dincolo de participarea la numeroase concursuri de folclor, suceveanca a avut mai multe contracte în străinătate iar  în perioada anilor 2002- 2010  a fost angajată la hotelul Hilton, de cinci stele,  în Shanghai , la hotelul  Ritz Carlton din Jakarta-Indonezia  și la hotelul Burj al Arab ,de șapte stele,  din Dubai. În prezent este profesor  la secția canto a Şcolii de Artă Ion Irimescu din Suceava.

Elena Simionesei  s-a născut în municipiul Suceava însă vacanțele le-a petrecut la bunici în Liteni- Dolhasca, loc de care este legata sufleteste.

Suceveanca a ascultat primele acorduri ale muzicii in familie, la mama si bunica ei, de la care a mostenit talentul.

De la o vârstă destul de fragedă, chiar de la 6 ani începusem să fredonez cântecele  Sofiei Vicoveanca, Laurei Lavric, Mariei  Lătărețu  sau soliști ai Ansamblului „Lăutarii” din Chișinău și ascultam un radio teritorial, de la care pot spune că am învățat să cânt. Pentru mine  a cânta este pasiune pe care am dobândit-o de mic copil, o competiție cu mine însămi, iar uneori îmi este și un refugiu sufletesc. Îmi este necesară, dar îmi place s-o și dăruiesc celor din jur”, își amintește suceveanca.

Fire ambițioasă, puternică și plină de vivacitate, tânăra impresionează prin simpla apariție.  Ea a crescut înconjurată de iubirea familiei, care a învățat-o să prețuiască cele mai de seama valori ale unui om.

Primele două cîntece interpretate au fost la vârsta de 5-6 ani iar din clasa a I-a până inclusiv în clasa a XII a  am studiat muzica clasică, ușoară și populară , talentul fiind remarcat de profesorii de la școală și de la Clubul Copiilor. Pe parcursul celor doisprezece ani am învățat să cânt la pian, la flaut dar am participat la zeci  de concursuri și festivaluri de muzică populară și ușoară din județ și din țară. Îmi amintesc că la festivalul “Cântarea României” în 1989 al obținut premiul I cu nota zece”,ne-a spus suceveanca.

Elena Simionesei  este o interpretă  pentru care viața a fost și este un adevărat tur de forță și care a făcut față cu succes celor mai mari provocari ale destinului. A trebuit să se împartă între familie, copul și carieră.

Pasionata de mică de muzică, sucevenca  și-a continuat pasiunea pe care a transformat-o într-o carieră iar în anul 2000 odată cu participarea la concursul  ” Moștenitorii “, a cucerit trofeul. Pentru o scurtă perioadă a fost membră a Ansamblului Artistic Profesionist ,,Ciprian Porumbescu,, din Suceava.

Cea mai frumoasă experiență de până acum a sucevencei a fost în Dubai.

Am avut trei contracte  în Shangai, Jakarta și Dubai. Am cântat alături de trupa The Twins din București și a fost o experiență unică. În urma cu câțiva ani această trupă căuta  o tânără  care să semene cu gemenele Galeriu , să cânte și să  danseze….Cred că am avut noroc  și , datorita faptului că am fost muncitoare și serioasă”,ne-a spus suceveanca.

„Fiecare loc unde am cântat a fost unic și deosebit. Calitățile lor vocale au fost apreciate peste hotare iar jurnaliștii de la cotidianul Shanghai Daly avea să scrie despre  succesul românilor”, a adăugat Elena Simionesei .

În prezent, lucrează  la  un album de muzică populară. Elenea Simionesei aduce cu ea cântecul și dragostea satului natal.

Cântecul mi-a fost întotdeauna alături și cred că n-aș putea să renunț la el niciodată. Iubesc muzica populară. Pur și simplu, cânt din suflet și am făcut asta pentru a le aduce o bucurie celor de lângă mine”, ne-a mărturistit artista.  Talentul  a fost moştenit de  fetița ei, Ruxandra , în vârstă de 10 anişori,  care anul trecut a participat la spectacolul ,, Azi cânt pentru tine mamă”, spune cântăreaţa.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*