Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Preşedintele CJ Suceava, criticat de liderul liberalilor suceveni că nu a ţinut la secret pregătirea planului de război

Liderul liberalilor suceveni nemulțumit de afirmațiile lui Nechifor privind actualizarea planului de mobilizare şi a proiectului bugetului de război solicitate de Guvern de război.

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, s-a declarat nemulțumit, vineri, în cadrul unei conferințe de presă de afirmațiile președintelui Consiliului Judeţean,Cătălin Nechifor referitoare la actualizarea  planului de mobilizare şi a proiectului bugetului de război solicitate de Guvern.
Băișanu i-a sugerat că acesta trebuia făcut în secret nu public pentru a nu panica populația dată fiind situația din Ucraina. El este de părere că în acest mod populația este alarmată excesiv,  iar documentația trebuia făcută „în liniște“.

A făcut o conferinţă de presă, după care liberalii, după ce au văzut ştirea lui, m-au întrebat dacă intrăm în război. Cred că toate documentele de la Guvern, cu privire la situaţii de genul asta, trebuia făcute în linişte. M-a buşit râsul pe mine, dar alţi oameni nu înţeleg. Am senzaţia că Nechifor a făcut poduri, drumuri şi clădiri. Şi, după ce s-a plictisit de investiţii, intră în război.”, a spus Băişanu.

Trebuie amintit că șeful admistrației  județene, Cătălin Nechifor, a declarat, joi,  că până pe 14 martie, autorităţile judeţene trebuie să adune date din teritoriu şi să le trimită Guvernului, pentru eventuale alocări bugetare. De altfel, asemenea situații se întocmesc la nivelul tuturor județelor din țară .

Îi asigur pe toţi cetăţenii că administraţia judeţeană va trata foarte serios situaţia, în caz că lucrurile ajung în situaţie de razboi. Un stat precum România, membru UE şi NATO, are obligaţia de a pregăti acest tip de situaţie posibilă. Până pe 14 martie, trebuie să facem propuneri pentru Guvern, în sensul de a asigura resurselor şi de a identifica toate elementele locale pe linie militară şi siguranţă publică. Va trebui să vedem toate adăposturile civile şi tot ceeea ce ţine de partea de carburanţi şi alimente. Sper să nu fie cazul să şi aplicăm aceste lucruri. Dar, situaţia fiind inflamată în teritoriile de la est de România, cred că e bine să se revadă planurile pentru situaţii de război. Trebuie să fim pregătiţi şi românii să fie protejaţi. Planul de mobilizare în caz de razboi este valabil tot timpul şi trebuie reactualizat”, a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*