Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Cătălin Nechifor şi Gavril Mîrza acuzaţi că au recurs la „cucuri electorale” pentru a ajunge în funcţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi deputatul de Cajvana Gavril Mîrza, sunt acuzaţi că au recurs la tot felul de „cucuri electorale” pentru a-şi obţine funcţiile şi au făcut promisiuni pe care le-au uitat. Acuzaţiile vin din partea Asociaţiei Şomuzul, reprezentantǎ a cetǎţenilor ce deţin suprafeţe sub luciul de apǎ în 11 localitǎţi din judeţ.

Potrivit unui comunicat de presă,  dupǎ ce în aprilie 2012, Nechifor a deschis început promisiunile, cerând prefectului urgentarea rezolvǎrii situaţiei celor ce au teren sub luciu de apǎ, câteva luni mai târziu fostul senator de Fǎlticeni (actualul deputat de Cajvana) Gavril Mîrza declara în faţa locuitorilor din Moara cǎ “retrocedarea terenurilor de sub luciu de apǎ va fi una dintre prioritǎţile mele ca deputat”, iar în faţa celor din Bosanci cǎ “nu voi avea linişte şi nicio clipǎ de odihnǎ pânǎ când nu voi rezolva problema terenurilor de sub luciu de apâ”.

„Aceste “cucuri electorale”, venite din partea unor personalitǎţi alergice la problema restituirii proprietǎţilor, erau pe linia declaraţiilor din campania pentru parlamentare a anului 2000, în urma cǎreia Ioan V.Stan a devenit deputat. Acesta, însoţit de regretatul senator Gheorghi Prisăcaru, a promis rǎdǎşenenilor, la întrebarea proprietarului Ioan Andrieş, decedat între timp, cǎ “vine personal dupǎ alegeri sǎ rezolve problema pǎmânturilor”. Atâta cǎ a uitat sǎ precizeze dupǎ care alegeri, astfel cǎ pânǎ astǎzi n-a mai cǎlcat prin Rǎdǎşeni, pe la întruniri laice, trimiţându-şi atenţiile electorale şi afişele prin mesageri”, se arată în comunicatul de presă.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*