Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Audi A6 burduşit cu ţigări de contrabandă, depistat la Siret

Inspectorii vamali de la Biroului Vamal de Frontieră Siret, unitate din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, în colaborare cu poliţiştii de frontieră, au reţinut, în noaptea de 4 spre 5 martie, în vederea confiscării 13 240 ţigarete şi un autoturism ce avea locaşuri special amenajate pentru disimularea ţigărilor de contrabandă. Autoritatea vamală a sancţionat şoferii cu amenzi contravenţionale în cuantum  de 10 000 lei.

În jurul orei 22.00 la Biroul Vamal de Frontieră Siret s-a prezentat pentru control vamal, pe sensul de intrare în ţară, un autoturism Audi A6, înmatriculat în România, condus de un cetăţean ucrainean.

La controlul amănunţit efectuat în baza analize de risc, inspectorii vamali au decoperit un locaş special amenajat în bordul autoturismului, în care au fost găsite 137 pachete de ţigări (2 740 ţigarete) maca Monte Carlo.

La interval de 30 de minute s-a prezentat pentru control vamal un autoturism Lada înmatriculat în Ucraina condus de un cetăţean ucrainean.

Inspectorii vamali au decoperit disimulate sub bancheta din spate şi în bagajele personale 525 pachete de ţigări (11 500 ţigarete)  de diverse mărci.

Conform legislaţiei în vigoare, autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări precum şi a mijlocului de transport ce avea modificări structurale efectuate în scopul introducerii frauduloase pe teritoriul României a ţigărilor de contrabandă. Şoferii au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare  de 5 000 lei fiecare. Autoturismul Lada a fost reţinut până la plata amenzii.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*