Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Șeful ISU Suceava: Nu m-a sunat nici un procuror să îmi spună că sunt urmărit penal

Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, generalul de brigadă Ioan Burlui,  a declarat că nu a fost informat și nici nu a fost chemat de vreun procuror în legătură cu accidentul din Munții Apuseni. Domnia sa a spus încă că este normal din punct de vedere procedural să se deschidă un dosar penal pentru că trebuie făcute cercetări mai ales că au fost victime.

„Nu m-a sunat nimeni . Dacă voi fi chemat este și normal să spun cum a fost situația la acea dată”, ne-a spus șeful ISU Suceava.

Trebuie amintit că imediat după accidentul din Munții Apuseni. Suceveanul Ioan Burlui,la acea vreme având funcția de șef al Inspectoratului General al Situațiilor de Urgență și-a dat demisia. Într-un comunicat de presă, el a explicat care sunt motivele pentru care pleacă de la conducerea centrală a IGSU.

Seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Ion Burlui, si-a depus în data de 22 ianurie  demisia, care a fost acceptata de ministrul de Interne de atunci, Radu Stroe.

,,  Pentru mine este un act deschis. Am vrut sa nu planeze vreo suspiciune asupra colegilor mei. Nu este corect ca eu, în calitate de sef, sa las sa planeze vreo suspiciune asupra celor care au lucrat în teren”, a spus  atunci șeful IGSU.

Ion Burlui a mai spus atunci că demararea procedurilor de căutare a pornit de la el, înainte ca apelul sa ajunga la 112. Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat, în după-amiaza zilei de 19 ianuarie, într-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusi sa sune la 112, la ora 16.16, anuntând incidentul.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*