Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Un fost solist de muzică populară din Rădăuţi şi-a deschis un restaurant cu specific românesc în Londra

Restaurantele cu specific românesc din Londra sunt apreciate atât de comunitatea noastră, cât și de clienții de alte naționalități. După ce au gustat bucatele românești tradiționale, mulți au devenit clienți fideli, ceea ce încurajează și alți oameni de afaceri să deschidă astfel de localuri.

În zona Harrow nu exista un restaurant cu specific românesc, ceea ce l-a îndemnat pe Viorel Popovici, de 41 de ani, originar din Rădăuți, proprietarul firmei de catering Plaiuri Bucovinene, să rezolve problema. Cum avea deja experiență în ceea ce privește organizarea evenimentelor tradiționale românești și o strânsă legătură cu patronii hotelului Comfort, din Harrow, a decis să deschidă acolo un local. Rădăuțeanul încinge atmosfera la petrecerile romanesti din Londra cu melodia “99 de cumatri”, Viorel Popovici este un cunoscut solist de muzica populară  care a activat timp de 18 ani în cadrul formației  Florile Bucovinei de la Rădăuți .

În urmă cu ceva vreme el s-a stabilit în Marea Britanie și de atunci încinge frecvent atmosfera la petrecerile româneşti din Londra.  Dincolo de local,Viorel Popovici mai are și o firmă de catering.

Nu este un restaurant mare, mai degrabă un loc unde să îți scoți familia pentru o cină românească și un desert ca la mama acasă. Cele 60 de locuri permit însă și organizarea unor petreceri restrânse, cum ar fi aniversările sau botezurile. Am deschis acest restaurant pentru că știam că în Harrow, unde sunt mulți români, nu există niciun loc unde să poți mânca românește. Avem preparate tradiționale românești, ciorbe, tochitură, sărmăluțe, dar avem și rețete din bucătăria internațională.”

„ Vrem sa românii când intră în local să se simtă ca acasă. Am decorat cât am reușit în stil tradițional și o să încercăm să fim cât mai aproape de inima lor. Vinul este, de asemenea, românesc, iar muzica noastră populară însoțește bucatele. Regretul meu este că nu putem avea aici muzică live, pentru că locul este prea mic, dar suntem la dispoziția clienților care aleg să organizeze petreceri în celălalt local, mai mare, al hotelului Comfort,” a declarat Popovici.

Decorul restaurantului este, de asemenea, inspirat din lumea satului româneasc, pereții fiind acoperiți de ștergare tradiționale, dar și de costume populare din diferite zone ale României.

Avem costume din zona Bucovinei, însă avem și unele, autentice, pe care le-am achiziționat din Oltenia”, a spus proprietarul restaurantului Plaiuri Bucovinene. Prețurile sunt accesibile. De exemplul, o ciorbă nu costă mai mult de 8 lire, iar micii se vând cu o liră și 50 bucata. Pentru că i-am degustat chiar la inaugurarea restaurantului, vă putem spune că sunt printre cei mai buni pe care îi veți găsi în Londra.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*