Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Şoferiţe „amendate” cu mărţişoare

Poliţiştii suceveni au marcat debutul primăverii prin activităţi de responsabilizare şi conştientizare a populaţiei, activităţi adaptate specificului Zilei de 1 Martie.

Poliţiştii rutieri şi ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu partenerii tradiţionali au oferit participanţilor la trafic, atât conducătorilor auto cât şi pietonilor, mărţişoare, calendare personalizate dar şi materiale cu caracter informativ, conţinând recomandări preventive.

Acţiunea s-a derulat sâmbătă, 1 martie 2014, pe bulevardul principal din municipiul Suceava dar şi în zona cartierului Burdujeni, fiind oferite 150 de mărţişoare de către poliţişti.

Pe lângă activităţile de responsabilizare pe linia circulaţiei rutiere, poliţiştii de prevenire au atras atenţia şi cu privire la riscurile victimizării în cazul unor infracţiuni de furt şi tâlhărie, primăvara fiind anotimpul în care doamnele încep să işi expună mai frecvent bujuteriile şi alte bunuri de valoare.

Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să:

  • Evite deplasarile pe trasee aflate in zone mai putin circulate: campuri, parcuri, santiere.
  • Dacă din diverse motive trebuie să circule după lăsarea intunericului, să ocolească locurile neiluminate ori in care se afla unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează bauturi alcoolice (restaurante, discoteci).
  • Când observati ca sunteti urmariti de un individ sau de mai multi deplsati-va prin zone intens circulate, chiar daca acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitati ajutorul primului politist intalnit in calea dumneavoastra.
  • Nu vă afisati ostentativ cu obiecte de valoare (lantisoare, bratari)
  • In ziua in care va primiti salariul treceti intai pe acasa pentru a va lasa banii, apoi mergeti la cumparaturi doar cu suma necesara.
  • Nu vă lasati atrasi in locuri dosnice de catre indivizi care ofera spre vanzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
  • Nu vă laudati persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveti asupra dumneavostra sau acasa.
  • La intrarea intr-un imobiul fiti foarte atenti daca in hol sau in zonele intunecate nu se afla persoane suspecte, pretabile la comiterea de infractiuni. Nu stati cu spatele spre acele locuri.

 

În cadrul acţiunii desfăşurate , poliţiştii au avut parte şi de surprize plăcute, primind la rândul lor mărţişoare din partea cetăţenilor şi participanţilor la trafic.

Astfel de acţiuni au o importanţă deosebită pentru crearea unei relaţii de colaborare bazată pe încredere între cetăţeni şi comunitate, discuţiile şi schimbul de opinii între reprezentanţii instituţiei publice şi cetăţenii pe care îi deservesc, ducând la identificarea unor soluţii optime de rezolvare a problemelor sociale.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*