Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Suceveni reţinuţi pentru trafic de ţigări

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi au reţinut, vineri, pentru 24 de ore pe doi bărbaţi din judeţul Suceava, în autovehiculul cărora au fost depistate 58.400 de ţigarete, fără documente legale.

Poliţişti ai Serviciului de Investigarea Fraudelor şi ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au identificat, joi, în trafic, pe D.N. 21, un autoturism care transporta ţigarete fără documente legale.

Ocupanţii autovehiculului au fost identificaţi ca fiind un bărbat de 29 de ani (aflat la volan), respectiv un bărbat de 45 de ani, ambii din oraşul Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

În urma verificării amănunţite a autoturismului, s-a constatat că, în caroserie au fost amenajate spaţii speciale pentru disimularea a 58.400 de ţigarete, fără documente de provenienţă. Din constatarea întocmită de organele fiscale s-a stabilit că prejudiciul creat bugetului de stat este de 29.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor doi suceveni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi a indisponibilizării autoturismului şi a întregii cantităţi de ţigarete.

Bărbaţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu propunerea de a se dispune alte măsuri preventive.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*