Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Liderul PSD Suceava: „S-a ratat o ocazie de a duce o guvernare puternică, cea a USL”

Social-democrații suceveni, după anunțul de marţi seară al liderului PNL, Crin Antonescu de a ieși de la guvernare au organizat, miercuri, o conferință de presă .

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, că s-a ratat o ocazie de a duce o guvernare puternică, cea a USL, mai departe, dar că decizia aparţine, în totalitate, PNL. El a spus că în aceatsă seară se va întâlni cu conducerea PNL de la Suceava și se va lua o decizie, amintit că prin dialog se vor găsi variante de lucru la nivelul județului. Nechifor a  susținut  că nu va fi niciodată cel care se va dezice şi va deschide, primul, front de atac la adresa PNL, precizând că vor urma consultări politice, atât în PSD, cât şi cu partenerii liberali de guvernare locală. Nechifor a evitat să spună că va cere demisia liberarilor instalați în funcții, precizând că deciziile se ia la nivel central iar acum pe prim plan este numirea și instalarea noilor miniștri.

E un moment mai aparte al politicii romanesti, care, din punctul meu de vedere, nu a fost bine ales. După o scurtă perioadă de guvernare în comun, am reuşit să atingem indicatori importanţi de creştere economica. Nu ştiu câţi din partenerii noştri din UE ar fi crezut că România poate creşte spectaculos. S-a ratat o ocazie de a duce o guvernare puternică, cea a USL, mai departe, dar decizia parţine, în totalitate, PNL. Am luat măsurile cele mai bune și ne-am trezit părăsiți la guvernare. Regret că a luat PNL, unilateral, decizia, dar ne va pune în situația de a fi mai performanți. PSD este capabil să își  asume responsabililtatea și să convingem că suntem cea ce trebuie. Ne vom masura puterile în doua etape. Prima sunt alegerile europarlamentare. Sunt convins că premierul cu noua echipă va face față cu brio provocărilor.Am un respect deosebit fata de colegii din PNL. Nu voi fi niciodată cel care se va dezice și va deschide primul front de atac la adresa PNL. Mă  aștept la o reacție corectă a colegilor din PNL. Împreună,îin 2012, am câștigat alegerile. Până acum, ca președinte al CJ, vă  spun că sunt mulțumit de modul cum am lucrat împreună în CJ. De multe ori, deciziile au fost unanime. O să avem consultări politice, atât în PSD, cât și alături de partenerii PNL de la guvernarea locală. Cred că prin dialog clar, cu argumente și variante de lucru, să găsim soluții și stabilitate politică. Aștept din partea colegilor din PSD si PNL, un răspuns categoric. Fac un apel la maturitate politică și  decizie bărbătească. Sunt multe localități care au nevoie de sprijin și ajutorul l-am oferit fără a ne uita la culoarea politică, a spus Nechifor.

În aceeași ordine de idei, liderul social-democraților suceveni a susținut că vrea o variantă cât mai bună pentru perioada următoare astfel încât să fie asigurată stabilitate administrativă și politică.
,, Vreau să găsim cea mai buna variantă, să asigurăm stabilitatea  administrativă şi politică. Nu e înţelept să schimbam lucrurile radical. Practic, nu sunt prea multe variante, dar sper să găsesc înţelegere. Sunt structuri politice alese, care trebuie să meargă mai departe. Mizez pe o construcţie care să vizeze colaborarea între PSD, PNL, UNPR si PCLa Suceava, nu am sa imi reprosez ceva in mod deosebit. Nici primarii nu cred ca se pot plange de ceva. Probabil ca luni, vom fi chemati la Bucuresti. Inca nu am discutat cu colegii din USD, daca vom cere posturi de secretari de stat. Fac apel la memoria colectiva. Intelegerea dintre PSD si PNL a existat din 2010, in vara, cu mult timp inainte de a fi profilata abordarea USL in plan national. Inca de atunci, am discutat cu Baisanu si am castigat niste alegeri. Nu am semnat hartii, dar ne-am asumat parcursul politic comun,, a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*