Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, laudă proiectele promovate de județul Botoșani

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici,  a lăudat, luni, în cadrul unei conferințe de presă proiectele și inițiativele administrației județene Botoșani  în ce privește infrastructura și turismul.

El s-a declarat nemulțumit de gradul de absorție al fondurilor europene,  dar și de la bugetul de stat privind dezvolarea județului Suceava.

PMP Suceava nu poate sta imparțial la blocajul economic în care se află județul nostru. Este rușinos că la capitolul economic și dezvoltare , județul Botoșani, vecin nouă,ne-a luat-o cu mult înainte,cel puțin în ultimii doi ani. Cifrele statistice în domeniul economic arată mai bine decât ale județului Suceava. Și ca umilința să fie la maxim, județul Botoșani are o strategie mult mai complexă decât a Sucevei” a spus Popovici care  aprecizat că mandatul actualei administrații din județul vecin este mult mai interesant decât al Sucevei.

Popovici a ținut să îl amintească aici pe actualul președinte de CJ Botoșani, Florin Țurcanu, care ar fi ajuns un lider al liberalilor pe Moldova  și pe  Andrei Doleanchi, care este secretarul general al PSD. Ambii în opinia lui Popovici se implică în atragerea de fonduri pentru județul Botoșani și care automat duc la dezvoltarea județulu și la detronarea Bucovinei din domeniul turismului.

Popovici a uitat să spună că în perioada când a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerului Turismului județul Botoșani a fost vitregit în alocarea de fonduri. Liderul PMP Suceava a ținut să amintească o parte din investițiile care se află în derulare în județul vecin.

Nu vreau să creez o diversiune între cele două județe însă numai cu doi ani dacă ne întoarcem în urmă găsim oameni politici care sunt în adminstrație care defilat în județul Suceava,premierul era din Pârtești, la doi ani de zile vedem Suceava este înghețată. Eu nu vraeu să scot în evidență cî în Botoșani se face prea mult ci că în Suceava nu se face nimic iar Suceava riscă,din punct de vedere turistic, să piardă ceea ce cu greu a reușit să se pună în guvernarea PDL din care am făcut și eu parte.  Aș vrea să se cântărească cum se fac proiectele , un Acva Prak la Botoșani și un Safari Park la Pojorâta și că trebuie dată o anvergură regională. Punerea în exploatare a apelor sărate de la Cacica, un segment balneo pus în evidență aici,să fie activitate și în sezonul de iarnă și nu aș vrea să cred că lipsa de interes a acestui sector se datorează că un cumătru sau nu știu ce ar avea și ar afecta o anumită activitate acolo, a spus Popovici.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Proiectele promovate în judeţul Botoşani, lăudate de suceveni | BotosaniNews.ro

Lăsați un comentariu

*