Fiecare om primeste in viata unu sau mai multe daruri de la bunul Dumnezeu. Printre alte daruri primite, matusa Paraschiva Boboc a primit acest dar al unei vieti indelungate. Femeia a trait schimbarile politice petrecute dupa primul si al doilea razboi mondial ca si cele de la Revolutia din 1989, ajungand acum sa aiba urmasi pana la a treia generatie.
Nascuta la 9 februarie 1914, suceveanca este al treilea copil al familiei Gheorghe si Elena Negura,crestini din satul Sinca care a avut cinci copii: Tanasa, Catinca,Paraschiva,Ion si Anton.
A absolvit 4 clase primare, iar dupa moartea tatalui sau, renunta la studii, familia neavand cu cine lucra pamantul. Se casatoreste la 21 de ani cu Boboc Alecu, fiu al satului Sinca. Din casatorie au rezultat doi fii: Vasile si Viorel, care raman impreuna cu mama lor timp de opt ani, perioada in care tatal lor a fost in razboi (patru ani) si apoi prizonier in Ucraina ( alti patru ani).
Dupa razboi, familia ramane in sat, sotul matuşii Paraschiva lucrand la fabrica de cherestea Sasca, detinuta de familia de evrei Buium. Dupa infiintarea CAP-ului, Paraschiva Boboc lucreaza in agricultura, pana la iesirea la pensie. Femeia are patru nepoti: Mircea, Liliana, Rodica, Cezar; si patru strănepoţi.
Dupa cum a spus ea insasi, secretele longevitatii sale sunt modul de viata sanatos constand intr-o alimentatie sanatoasa, precum si un fel de a privi viata la modul cel mai optimist posibil. Dar, cea mai importantă dintre toate, cea din care se nasc celelalte, este, de fapt, (asa cum marturiseste matusa Paraschiva) componenta interioară; „pacea”. „Dacă oamenii ar avea inima liniştită şi ar sta mereu într-o stare de pace interioară, ar putea trăi şi un secol”spunea ea. îi este aproape in aceasta zi importanta, pe langa rude, si intreaga comunitate sateasca din Şinca.
La împlinirea celor 100 de ani, îi urăm multă sănătate, batrâneţe uşoară si un călduros “La mulţi ani!” .