Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Şoferi inconştienţi! Ignoră avertizările de închidere a drumului naţional pe care s-a surpat un podeţ şi refuză să circule pe rutele ocolitoare

Deși autoritățile susțin că DN 2E este închis din cauza surpării unui podeţ pe jumătate din partea carosabilă, în realitate se circulă fără nicio problemă. Şoferii nu ţin cont de faptul că o familie a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, miercuri dimineaţă, după ce a intrat cu autoturismul într-o groapă, şi nu respectă indicaţiile poliţiştilor.

Din cauza cantităţilor importante de apă generate de topirea zăpezii, s-a produs un accident tehnic care a generat surparea podeţului pe jumătate din partea carosabilă pe DN 2E, km 63+392 la intrarea în localitatea Marginea, judeţul Suceava. Drumul a fost  închis, iar rutele ocolitoare stabilită pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone sunt:  Solca – DN 2K – Milişăuţi – DN 2H – Rădăuţi – DN 17A – Marginea.
Ruta ocolitoare stabilită pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este:  Păltinoasa – DN 17 – Şcheia – DN 17 – Suceava – DN2 – Milişăuţi – DN 2H – Rădăuţi – DN 17A – Marginea.

Conducătorii auto au fost rugaţi să respecte semnalizarea temporară aferentă închiderii circulaţiei, dar aceştia au făcut tot cu au vrut. Viceprimarul comunei Marginea, Dorel Sfârnaciuc, a declarat  că artera de circulație este în administrarea Drumurilor Naționale a căror reprezentanți au fost miercuri dimineață la fața locului. Potrivit acestuia, podeţul are o vechime de 100 de ani și nu a suferit niciodată lucrări de consolidare.

Noi nu putem interveni în efectuarea unor lucrări întrucât nu este în administrarea comunei însă cei de la Naționale au spus că vor face un rpiect și în scurt timp vor demara lucrări” a spus Sfârnaciuc.

 

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, la numerele de telefon 021/9360; 021/264.33.33; 021/264.33.34 sau accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (www.cnadnr.ro/Situaţia Drumurilor Naţionale).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*