Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Părintele Constantin Cojocaru a trecut la cele veşnice

Părintele Constantin Cojocaru, fost profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ şi la Seminarul „Sfântul Mitropolit Dosoftei“ din Suceava, a plecat la  Ceruri, duminică, 16 februarie 2014, la vârsta de 71 de ani.. Slujba înmormântării va fi oficiată joi, 20 februarie 2014, la ora 11.00, în parohia Lunca – Vânători, Protopopiatul Tg. Neamţ, judeţul Neamţ.

Preotul Constantin Cojocaru s-a mutat la ceruri duminică, la vârsta de 71 de ani.. Încă din ziua trecerii la cele veşnice, ierarhi, preoţi şi credincioşi au trecut pe la căpătâiul părintelui Constantin Cojocaru pentru a aprinde o lumânare şi pentru a se ruga ca sufletul preacucerniciei sale să se odihnească cu drepţii.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns la părintele Constantin Cojocaru înainte de a trece la cele veşnice. I s-au citit rugăciunile de dezlegare şi i s-a aprins o lumânare de ceară curată, fiind alături de preacucernicia sa la momentul în care a trecut la cele veşnice. Am rămas pentru două zile de priveghere şi rugăciune. Părintele profesor Constantin Cojocaru a ştiut să îmbine în mod armonios slujirea altarului cu activitatea didactică şi cu slujirea semenilor. Cursurile susţinute la seminariile teologice din Mănăstirea Neamţ şi Suceava, dar şi lucrările semnate de sfinţia sa exprimă trăsăturile unei biografii intelectuale şi preoţeşti de excepţie. La plecarea sa din această lume, îl însoţesc cu rugăciunea şi cu toată recunoştinţa, ca fost elev al sfinţiei sale la Seminarul Teologic Ortodox din Suceava, rugându-L pe milostivul Dumnezeu să-i sălăşluiască sufletul acolo unde drepţii se odihnesc şi unde iubirea dumnezeiască primeşte sufletele celor care au căutat, încă din această viaţă, împărăţia cerurilor“, a spus PS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*