Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Prefectul Sucevei: Este posibil să nu fi fost recunoscută de către preoţi, călugări şi măicuţe Iulia

Prefectul Sucevei Florin Sinescu a declarat, luni, că politistii au facut verificari in toate lacasurile de cult din judetul Suceava, insa este posibil ca fetita Iulia sa nu fi fost recunoscuta de vreo fata monahala. Asa se explica faptul ca staretul de la Manastirea Raraului nu a recunoscut-o imediat pe fetita ce avea ulterior au aparut informatii ca aceasta a fost gazduita o noapte la edificiul monahal.

Cercetarile se fac de catre Politie la nivelul IGPR-ului. Trebuie sa asteptam sa se clarifice cercetarile, sa vedem ce mai apare noi in declaratia fetei. Este posibil sa nu fi fost identificata de catre preoti, calugari si maicute. Iulia sa nu fi fost ascunsa de catre cei de la manastire. La complexele monahale viata este mai aparte si sa nu fi stiut de fuga de acasa a fetitei. Este si aecasta o varianta . Sa asteptam declaratiile oficiale din cercetari ale Politiei Romane.” a spus Sinescu.

 

Luni dimineata la Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a fost luata in discutie cazul fetitei Iulia Ionescu care ar fi fost adapostita de staretul de la Sihastria Raraului o noapte, iar IPS Pimen a delegat ca responsabil de cercetarea interna a staretului sa se ocupe staretul Manastirii Putna, Melchisedec Velnic. Acesta din urma are in responsabilitate toate manastirile din judetul Suceava si cunoaste foarte bine situatia staretilor si a staretelor de edificii monahale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*