Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Vicepreşedintele PDL Vasile Ilie, nemulțumit de modul de alocare a fondurilor pentru primării

Vicepreşedintele PDL Suceava Vasile Ilie,  fost vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava în mandatul trecut, critică modul de alocare al fondurilor de către actuala administrație județeană către primării.

El a declarat miercuri în cadrul unei conferințe de presă că 80% din primăriile din judeţ nu au suficienţi bani de funcţionare. Deși suntem abia la începutul anului și până la toamnă se vor mai aloca fonduri așa cum s-a mai întâmplat și în alți ani, democrat liberalul susține că, din septembrie, 80 din cele 114 primării riscă să intre în insolvenţă.

Iată de ce câteva mii de oameni au ieşit în stradă la Bucureşti. Noi vrem să facem o sesizare către Liga Naţională a Aleşilor Locali, ca să se ia toate măsurile pentru sprijinul primarilor şi al comunităţilor locale, care sunt condamnate la subdezvoltare. Consiliul Judeţean se află la jumătatea mandatului şi nu a adus niciun ban în plus de la Bucureşti, ba din contră, face împrumuturi pe termen lung,, a spus Ilie.

El a afirmat că cei mai afectaţi de această situaţie sunt primarii PDL. Vasile Ilie este liderul grupului PDL din Consiliul Judeţean .

Deși pe vremea PDL-ului de suferit au avut administrațiile locale PDS și PNL, acum democrat liberalii par a fi uitat și dau vina pe usl-își că fac discriminare pe criterii politice la alocarea banilor de la bugetul Consiliului Județean.
Ilie a precizat că în ultimii doi ani, administraţia USL a judeţului nu a alocat autorităţilor locale fonduri pentru cofinanţarea proiectelor europene şi a repartizat banii „printr-un pix roşu”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*