Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Deputatul Mircea Grosaru va fi înmormântat la Cimitirul privat Pacea

Deputatul Mircea Grosaru va fi înmormântat  la Cimitirul privat de lângă cimitirul Pacea din municipiul Suceava. Corpul neînsuflețit a fost depus la Biserica Mirăuți, cei care l-au apreciat și iubit putând să fie alături de familia îndoliată. La capătâiul său, stau împietriți de durere soția și fiul și cărora nu le vine să creadă că soțul și respectiv, tatăl s-a dus în doar câteva clipe. Nimeni nu l-a mai putut salva, atacul de cord a fost prea grav . El va fi înmormântat joi, la ora 12.00.

Deputatul minorităţii italiene din România, suceveanul Mircea Grosaru, de 61 de ani, a încetat din viaţă ieri în jurul orei 11.30, în urma unui atac de cord, la Spitalul Judeţean Suceava, la mai puţin de două ore după ce ajunsese la unitatea de primire a urgenţelor, acuzând dureri puternice în zona inimii.
Mircea Grosaru a ajuns luni dimineaţă la ora 9.34 la  UPU cu o ambulanță după ce soția  a apelat la 112  și  a cerut prezența cadrelor medicale și a unei ambulanțe.  El a fost diagnosticat cu „Sindrom coronarian acut, şoc cardiogen, bloc de ram drept recent instalat”. In urma investigaţiilor paraclinice efectuate s-a decis internarea lui Mircea Grosaru în secţia Cardiologie – Terapie Intensivă – Coronarieni unde urma să se efectueze coronarografia în scopul confirmării diagnosticului şi stabilirii conduitei terapeutice.

Pe fondul instabilităţii hemodinamice accentuate (valori tensionale scăzute), pacientul a instalat stop cardio-respirator care nu a putut fi resuscitat în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, ulterior declarându-se decesul la ora 11,30″, se arată în comunicatul de presă al Spitalului Judeţean.
Ioana Grosaru soția deputatului ne-a declarat că dimineața soțul a mers să scoată niște bani de pe card și avea să se întâlnească cu cineva  numai că își uitase telefoanele acasă, A revenit și  văzut cum dintr-o dată se duce de pe picioare și a sunat la 112.A fost dus la spital însă medicii nu l-au mai putut salva.

,, Avea încă proiecte de viitor. chiar discutasem cu el despre ceva pentru minoritatea italiană. Era interesat și de noutățile legislative și despre Noul Cod Penal .Chiar dacă îl frământa ceva nu îi plăcea să arate,,ne-a spus Ioana Grosaru.

Mircea Grosaru se afla la al treilea mandat de deputat în Parlamentul României, ca reprezentant al minorităţii italiene din România. A fost profesor de matematică şi a ocupat, înainte de 2000, funcţiile de şef al Regiei de Protocol Suceava şi cea de director în cadrul Prefecturii Suceava. In tinereţe, a fost jucător al echipei de fotbal CSM Suceava. După ce a absolvit studiile juridice, a înfiinţat o firmă de practicieni în domeniul insolvenţei.
Mircea Grosaru era membru al Comisiei Juridice, de Disciplină şi Imunităţi din Camera Deputaţilor. Totodată, el deţinea şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Italienilor din Romania – RO.AS.IT. Mircea Grosaru a fost secretar general al PNL Suceava în perioada 1997 – 2000, iar la alegerile parlamentare din anul 2000 a candidat din partea minorităţii italiene, fără însă să obţină mandatul, fiind ales parlamentar în 2004, iar în urma alegerilor parlamentare din 2008 şi în 2012 a fost reales deputat al minorităţii italiene.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*