Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Interpreta de muzica populară Maria Tanasă din Falticeni a cunoscut-o pe Marioara Murarescu dincolo de scena

Interpreta de muzica populară Maria Tanasă  din Falticeni a cunoscut-o pe Marioara Murarescu dincolo de scena.

A fost o prietena apropiata a fostei realizatoare TV si a petrecut multe momente, chiar si in perioada cand aceasta era bolnava pe patul de spital, impreuna. Marioara Murarescu a presimtit ca va pleca la Ceruri inca din anul 2005 cand a vizitat-o la spital pe Maria Tanase, aceasta din urma diagnosticata cu cancer la san.

A stiut sa vina pe lume, sa traiasca si sa bucure lumea, sa se daruiasca si a stiut si sa plece in lumea celor blanzi, alunecand usor. Pe chiopul ei se vedea blandetea dar trebuia sa fie severa pentru performanta. Am stat lângă ea la sfârșitul lunii octombrie,începutul lunii noiembrie anul trecut, eram în vacanță si imi spunea: Nu trebuie sa te temi Coca. Acesta este drumul spre inviere. Ea a plecat de fapt cand s-a internat la spital pentru operatie. A plecat in tacere, in taina.,, povesteste cu durere în suflet fălticeneanca Maria Tanasă

Realizatoarea TV cunoscută deja de întreaga Românie,iubită și apreciată de public a plecat la Ceruri și va fi înmormântată astăzi.,, Lumea  se obisnuise cu ea ca este internata intr-o unitate spitaliceasca si alunecand usor s-a stins din viata. A stiut sa vina si sa plece din lume fara teatru, fara scandal, fara nimic spectaculos, in taina. Venea la Falticeni sa ma vada cu trenul, chiar si cu fiul ei Petrisor. Imi aduc aminte ca la Revolutie se temea pentru fiul ei iar sotul meu a fost si l-a luat la Falticeni. In 2005 eram internata in spital fiidn diagnosticata cu cancer la san. A venit cu alti interpreti si m-a imbarbatat, spunanadu-mi doar: lasa ca iti revii, insa imediat te urmez si eu. Si parca avea o presimtire. Dupa 3 ani a fost diagnosticata cu cancer si ea. La Falticeni cu noi se simtea acasa. Parca uneori ma invidia. Imi spunea asa: te invidiez pentru dragostea copiilor si a celor care te inconjoara. Impreuna cu o alta interpreta, Maria Macovei, ii vom face o pomenire de 40 de zile la Manastirea Cernica.”,,ne-a mai spus interpreta de muzică populară Maria Tanasă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*