Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

(Update) Efectele viscolului la Suceava! 1000 de case fără curent electric, o mănăstire izolată şi trenuri întârziate

Viscolul a provocat mari probleme în judeţul Suceava. A dat peste cap sute de puncte de transformare. Avariile şi întreruperile controlate pentru remedierea avariilor au lăsat fără energie electrică un număr de circa 3.000 de gospodării şi firme din judeţul Suceava. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că deranjamentele au afectat 800 de consumatori arondaţi liniei de medie tensiune Vicov-Bilca şi circa 400 de consumatori din Dărmăneşti, Zvoriştea şi Grămeşti.

Alţi 1.754 de consumatori din Ilişeşti, Bălăceana şi Vâlcele nu beneficiază de energie electrică de luni, de la ora 11.00, până seara, în jurul orelor 18.00-19.00.  . Până la finalizarea reparaţiilor la linia de 110 kV, linia de medie tensiune Suceava-Ilişeşti, care subtraversează linia de înaltă tensiune, va fi întreruptă.

De asemenea, pe râul Dorna există o aglomerare de ghețuri ce se întinde pe o suprafață de peste 2,5 km, iar pe râul Bistrița există o aglomerare de ghețuri pe o lungime de circa 1 km.

Mai mult decât atât, traficul feroviar a avut de suferit din cauza zăpezii. Potrivit prefectului județului Suceava, Florin Sinescu, sunt semnalate întârzieri de circa 50 de minute.
Drumarii încearcă deszăpezirea drumului județean Brăiești-Manolea. Mănăstirea Sfântul Vasile din satul Leucușești, comuna Preutești, este în continuare izolată din cauza că o porțiune de drum nu a fost dezăpezită.

Pe toate drumurile naționale și județene se circulă în condiții de iarnă, se acționează cu utilaje de dezăpezire și se împrăștie cu material antiderapant.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Efectele viscolului la Suceava! 1000 de case fără curent electric, o mănăstire izolată şi trenuri întârziate | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*