Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Prefectul avertizeză: Important este ca orice deplasare pe care dorim s-o realizăm să o facem cu o informare prealabilă, deoarece urmează temperaturi scăzute şi viscol

Autoritățile  judeţului sunt mulţumite de modul în care drumarii şi angajaţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, de Poliţie şi de Jandarmi au acţionat în aceste zile cu ninsori şi temperaturi scăzute.

Prefectul de Suceava,Florin Sinescu a declarat că nici un drum judeţean, naţional sau comunal nu este blocat.

Nu am avut probleme medicale şi accidente rutiere în mod special, drumarii şi celelalte structuri şi-au făcut datoria, nu avem maşini blocate în trafic.Utilităţile, adică apă potabilă, gaz şi energie electrică, sunt asigurate corespunzător.Tirurile parcate pe marginea DN 2 au început să se pună în mişcare spre sudul ţării, iar circulaţia feroviară în interiorul judeţului este normală. Important este ca orice deplasare pe care dorim s-o realizăm să o facem cu o informare prealabilă, deoarece urmează temperaturi scăzute şi viscol”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

La rândul său ,preşedintele Consiliului Județean Cătălin Nechifor  a declarat luni ,în cadrul unei conferințe de presă că deszăpezirea pe Drumurile Judeţene se face în special pe cei aproximativ 800 km ,pe drumurile cu grad de viabilitate I  şi II  ,  din totalul celor 1.153 km.

Avem 6 baze operaţionale de deszăpezire şi 7 puncte de sprijin la Suceava, Liteni, Fălticeni, Rădăuţi, Brodina, Pojorâta, Vatra Moldoviţei, Panaci, Coşna, Gura Humorului, Păltinoasa, Ostra şi Zvoriştea. De când au început ninsorile am intervenit, zilnic, cu un număr mediu de 38 de utilaje şi cu 1.500 tone de material antiderapant.Avem în stoc 10 tone de motorină, 9.300 tone nisip şi 1.100 tone sare.Tot judeţul este sub control, se circulă sigur în condiţii de iarnă, mai dificil, mai cu atenţie,, a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*