Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Potenţialul turistic al Bucovinei, prezentat la cel mai important târg de turism al Austriei

In perioada 16-19 ianuarie 2014 la Viena a avut loc Ferien Messe – cel mai important târg de turism al Austriei . Având în vedere potentialul turistic important, bogațiile spirituale, culturale și gastronomice ale Bucovinei precum și importanța turiștilor austrieci ca și număr de sosiri pentru zona judetului Suceava, Consiliul Judetean Suceava (prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Suceva) a participat cu stand propriu în cadrul standului Romaniei la acest prim eveniment din calendarul pe 2014.

Participarea Bucovinei ca destinaţie turistică importantă la nivel naţional la acest eveniment, a fost axată pe promovarea tuturor tipurilor de turism practicate la nivelul judeţului Suceava: turism cultural(circuite de obiective turistice a minoritaților din Bucovina), turism activ(drumetie, mountain bike, turism ecvestru, river rafting, vanatoare și pescuit sportiv), turism rural și agroturism, ecoturism. Cu acestă ocazie au fost lansate noile brosuri în limba germana: Spiritualitate in Bucovina, Turism Activ in Bucovina și Turism rural în Bucovina.

Delegaţia judeţului Suceava a fost compusă din 2 persoane din cadrul Serviciului CNIPT Suceava care pe parcursul celor 4 zile de târg au distribuit unui număr de peste 2000 de vizitatori brosurile în limba germana cuprinzând oferta de turism activ(400 bucați), turism rural (400 bucați) și informații privind circuitele obiectivelor turistice aparținănd minorităților naționale importante din Bucovina (400 bucați din broșura Spiritualitate in Bucovina) însoțite de hărti turistice și de pliantele asociațiilor de turism și a agentilor economici din zona(peste 1500 bucăți).

 

Acestă prezenţă la cel mai important târg de turism la nivelul Austriei este a patra participare în ultimii 5 ani confirmând interesul pieței de profil din Austria asupra destinației turistice Bucovina. Cu aceasta ocazie din cei 26 de reprezentanți ai României la stand doar 4 regiuni au fost reprezentate la nivel de destinație turistica. Acestea au fost: Bucovina (județul Suceava), Banat (județul Timiș), judetul Sibiu și județul Satu Mare (regiune partenera în standul României în anul 2014).

 

Prin aceasta prezenţă apreciată atât de specialişti cât şi de publicul vizitator, Bucovina şi-a făcut cunoscut potențialul turistic de care dispune în mod direct pe piaţa turistică a Austriei. Această prezenţă la acest nivel internaţional va trebui consolidată şi dezvoltată în viitor, pentru ca Bucovina să câştige anual un număr crescut de vizitatori de limbă germană .


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*