Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Eveniment inedit la Uniunea Ucrainenilor din România Suceava: ,,Eminescu și Ucraina,,

Eveniment cultural inedit la sediul filialei Suceava a Uniunii Ucrainenilor din România. Iubitori ai  luceafărului  poeziei românești, Mihai Eminescu,  dar și ai poeziei poetului național ucrainean Taras Șevcenko au participat, joi după-amiază, la o discuție intitulată:,,Eminescu și Ucraina,,.

Au luat cuvântul poetul Ioan Cozmei, liderul UUR filiala Suceava, Boreslaw Petrașuc  și alți iubitori ai culturii.  Reuniunea a avut loc la câteva zile de la împlinirea a 164 de ani de la nașterea lui Mihai Emenescu.

Președintele filialei Suceava a UUR, Boreslaw Ștefan  Petrașuc ne-a declarat că ne-am dorit să avem o discuție privind opera lui Mihai Eminescu mai amplă în luna aprilie însă astăzi am vorbit de luceafărul poeziei românești așa cum era el ca om.

,, Sunt lucruri mai puțin cunoscute despre viața poetului român. Toți vorbesc desptre opera lui dar înainte de toate a fost om. Așa cum și poetul Ucrainei,Taras Șefcenko a fost și el dincolo de un geniu în literatură și așa îl percepeam și eu,dar a fost și el ca și noi un om. Am discutat și despre poezia ,,Lucefărul,, a lui Mihai Eminescu care a fst tradusă în Ucraina la Cernăuți și Odessa. A fost o întânire de suflet. Ideea mi-a venit după ce am vizitat mormântul poetului național al Ucrainei ,mi-am dat seama că puțini sunt cei care vorbesc despre omul Taras Șevcenko,,ne-a declarat Boreslaw Ștefan Petrașuc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*