Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

S-au îmbolnăvit de TBC în spital, din cauza igienei precare

Pericol de tuberculoză în județul Suceava la Centrul de Reabilitare Neuropsihică de la Costîna. Alerta s-a dat după ce au fost semnalate 9 cazuri de îmbolnăvire în ultimele luni. Focarul a mai fost activ în 2012, când 8 oameni s-au îmbolnăvit de TBC din cauza igienei precare, potrivit Digi24.

Numărul mare de îmbolnăviri semnalate la Centrul de Reabilitare Neuropsihică de la Costîna, județul Suceava, a determinat Directia de Sănătate Publică să declare redeschiderea focarului de tuberculoză, după episodul similar din 2012. Din cei 9 bolnavi, 8 sunt persoane asistate. Doi au fost internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava, ceilalți fiind îngrijiți la izolatorul centrului de recuperare.

Chiar dacă recunoaște că focarul din 2012 s-a extins din cauza igienei precare, directorul unității sociale spune că de data aceasta motivele sunt altele. Vasilică Domșa: ”E o recidivă datorită organismului, sunt beneficiari care au mai fost bolnavi.”

Chiar dacă toți cei vulnerabili la îmbolnăvirea cu TBC au fost testați radiologic, iar Direcția de Sănătate Publică a pus la dispoziția centrului cantități mari de dezinfectant, riscul este permanent.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*