Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Suceveanul Ioan Burlui, după tragedia din Munţii Apuseni: Eu nu îmi imput nimic, dar mă doare sufletul că accidentul s-a soldat cu victime

Trei luni şi jumătate – atât a reuşit colonelul sucevean Ioan  Burului  să rămână în fruntea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.  Nu trebuie omis nici faptul că la 1 decembrie,  a fost avansat în grad de președintele Traian Băsescu la gradul de general de brigadă.  Criticat de mass media centrală pentru faptul că ar fi ocupat funcția de la nivel central dar cu un concurs pus sub semnul întrebării, Burlui a spus că a dat acel examen dar că a încurcat zilele în care ar fi avut loc. Biroul de la ISU Suceava al lui  Ioan Burlui de unde acesta conducea este sigilat așa că,cel mai probabil odată cu revenirea la structura de la Suceava, va desigila ușa. Chiar dacă interimatul a fost asigurat cu brio de Dan Hoffman, cel care era adjunct la această structură, este posibil ca Ioan Burlui să-și reia funcția de conducere.O decizie însă va fi luată la nivelul ministrului de Interne, Radu Stroie.

El şi-a dat demisia, miercuri, în urma scandalului provocat de intervenţia întârziată în cazul accidentului aviatic din judeţul Cluj.

Burlui  a ţinut să precizeze că nu aşteaptă ca cineva să-i ceară demisia pentru că este în măsură să şi-o depună singur.

Eu nu îmi imput nimic, dar mă doare sufletul că accidentul s-a soldat cu victime” a spus Burlui.

În schimb, ministrul de Interne Radu Stroe a refuzat demisia de onoare, menţionând doar că îşi reproşează că tragedia s-a întâmplat în timpul mandatului său.

În accidentul aviatic de la Cluj au decedat pilotul avionului şi o studentă, alţi 4 medici şi copilotul suferind traumatisme grave.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Suceveanul Ioan Burlui, după tragedia din Munţii Apuseni: Eu nu îmi imput nimic, dar mă doare sufletul că accidentul s-a soldat cu victime | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*