Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Percheziţii la Suceava! Vizaţi, suspecţi de trafic de minori şi proxenetism

Opt percheziţii au avut loc, luni, în judeţele Botoşani şi Suceava pentru prinderea unor suspecţi de trafic de minori şi proxenetism. Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT,  în urma probatoriului administrat într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 21 de învinuiți, iar luni,  lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava – Serviciul Acțiuni Speciale, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, au organizat 8 percheziții domiciliare pe raza judeţelor Suceava și Botoșani, pentru punerea în executare a 21 mandate de aducere.
Suspecţii sunt în vizorul oamenilor legii începând cu luna februarie a anului 2012. Este vorba despre Vasile Ș., de 25 de ani, și Florin Ş., de 18 ani, ambii din municipiul Suceava, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori, și Petru I., de 34 de ani, din Suceava, Mirela B., de 28 de ani, Andrei B., de 23 de ani, ambii din Mitocu Dragomirnei, Vasile P., de 39 de ani, Titi N., de 50 de ani, toți din Suceava, și alții sub aspectul infracţiunilor de trafic de minori, dosarele fiind conexate în luna septembrie a anului 2013.

Activitatea infracțională a membrilor grupării s-a concretizat în racolarea a 9 victime , 6 minore și 3 majore, 4 dintre acestea fiind exploatate atât în ţară, cât și în străinătate.

4 dintre victimele racolate au fost transportate în Spania şi Italia, unde au practicat prostituția „la stradă”. Acestea erau mereu controlate de membrii grupării, atât direct, cât și prin intermediul telefonului mobil. Toate sume obținute erau predate direct sau trimise prin transfer bancar.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*