Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

39 de copii adoptaţi, într-un an, de familiile sucevene

Copii care au ajuns în grija statului  nu sunt fără noroc. Mai mult, unii sunt premianți ceea ce face ca rezultatele acestor copii să fie o mândrie pentru instituțiile de ocrotire .
Anul trecut,   Direcţia  Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, a  deschis 91 de proceduri de adopţie, din care 39 s-au finalizat cu adoptarea micuților de familii.  Nicoleta Danelic, purtător  de cuvînt la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a declarat că   în familii au ajuns minori cu vârste  cuprinse între 10 luni şi 12 ani.
Mai dificil este cu copiii care depăşesc şase ani sau care au probleme de sănătate care pot fi mai greu adoptați. În judeţul Suceava, 551 de copii şi tineri sunt integrați  în centre de plasament, iar alţi 623 se află în grija unor asistenţi maternali.  Între cei care sunt în instituţii  de ocrotire se numără 30 de studenţi, dar şi 365 de elevi cu rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, 60  fiind elevi care au obţinut premiul I la sfârșitul anului școlar


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*