Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Vezi cum vor să atragă autorităţile judeţene pasagerii pe Aeroportul Salcea!

Conducerea  judeţului se gândeşte deja cum să atragă pasageri pe aeroportul Salcea, deşi obiectivul abia a intrat în modernizări. Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, la vizita de lucru efectuată miercuri pe şantier, că o variantă extrem de profitabilă ar fi şi atragerea altor operatori, în special a celor low-cost, în paralel cu serviciile TAROM.
Încercăm să atragem şi alţi potenţiali operatori şi, până acum, semnalele sunt destul de bune.Ne gândim la partea de low-cost pentru a lărgi plaja de clienţi pe Suceava, încercăm să atragem companiile cu diverse planuri tarifare.Vom avea o abordare prin care să definim acel ajutor de stat, pentru a oferi beneficii care nu sunt ilegale în concordanţă cu prevederile europene.Dacă ne uităm cu câţiva ani în spate, fiecare aeroport de mici dimensiuni din Europa a practicat un astfel de plan de marketing. Ne gândim să fructificăm parcarea existenţă la Centrul Economic Bucovinaacolo să poată fi lăsate maşinile, evident contra cost” spus șeful adminsitrației județene .

Trebuie amintit că  la Aerportul Salcea-Suceava se află în derulare  proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS” , finanţat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS. După încheierea investiţiei pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*