Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Salariații din învățământ își vor primi lefurile cu întârziere

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava  a anunțat că Ministerul Finanțelor Publice întârzie plata salariilor în învățământ. Astfel, salariatii din invatamant isi vor primi salariile cu o saptamana intarziere.
Potrivit reprezentanţilor sindicatului, Ministerul Finanțelor Publice a emis în luna decembrie 2013 un ordin pentru punerea în aplicare a unei ordonanţe de urgenţă privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare. Acest act normativ trebuie transpus în practică începând cu data de 1 ianuarie 2014, ignorându-se atât faptul că Trezoreriile județene nu au o logistică adaptată multiplelor cerințe care derivă din aceste instrucțiuni, cât și volumul enorm de muncă pe care trebuie să-l facă serviciile de secretariat și de contabilitate din unitățile de învățământ pentru întocmirea documentelor care stau la baza plății salariilor”.
Sindicatul „Pro Educaţia” Suceava anunţă că Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” ,structură la care este afiliată,  a solicitat prim-ministrului Victor Ponta să dispună măsurile necesare în vederea urgentării plății salariului aferent lunii decembrie 2013 pentru personalul din învățământ.
Sindicaliştii mai menţionează că „acesta ar fi trebuit să fie operat începând cu data de 5 ianuarie 2014, însă plata efectivă va fi întârziată chiar și cu zece zile”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*