Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

FOTO Protest la Zidul Morţii! Sute de oameni cu lumânări şi pancarde

Peste  500 de participanți au marșăluit, vineri  seară,  pe traseul parcare Real -Zidul Morţii și retur, de la iesirea din municipiul Suceava. Protestatarii au purtat pancarde si  candele aprinse in memoria celor care au fost victime ale accidentelor rutiere. Traseul a fost  asigurat de  circa 30 de polițiști și 30 jandarmi. Circulația rutiera a fost  blocată pe un sens.
Protestul a inceput la  ora 20.00, în parcarea hipermarketului REAL, din localitatea Scheia, la iesire din municipiul Suceava. Câteva sute de suceveni și-au propus să se întâlnească și să meargă pe jos, până la Zidul Morții- pilon de susținere a șoselei de centură, care a produs deja 4 victime în două accidente rutiere grave.
Protestatarii au purtat  bannere inscripționate cu textul: AICI SE MOARE. Vorbitorii, în majoritate tineri, au reclamat  dezinteresul autorităților în legătură cu finalizarea șoselei de centură și amplasarea necurespunzatoare a pilonului pe mijlocului drumului național DN 17.
Coloana de manifestanți  s-a pus în mișcare spre pilon după ce reprezentanții  jandarmeriei au avertizat ca toți manifestanții să circule pe partea dreaptă a carosabilului pentru a nu împiedica traficul rutier.
Părinții persoanelor decedate, dar şi alţi protestatari  au aprins primele lumânări la  pilonul cunoscut sub numele de Zidul Mortii, iar organizatorii i-au rugat pe ceilalţi care au lumânări să le aprindă. Participanții au aplaudat în memoria victimelor accidentelor și s-au îndreptat încolonați spre oraș. Nicio oficialitate județeană nu a mers la acțiune, în semn de solidare cu victimele și rudele acestora.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO Protest la Zidul Morţii! Sute de oameni cu lumânări şi pancarde | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*