Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Sucevenii se pregătesc pe Facebook pentru un protest la Zidul Morţii

zidul mortii din SuceavaMai mulţi suceveni nemulţumiţi de pilonul din mijlocul Drumului Naţional 17, din Şcheia, vor să organizeze un protest în seara de vineri, 10 ianuarie 2013, la ora 20.00, în zona Zidului Morţii. Între  nemulţumiţi şi persoane care conduc şcolilele de şoferi din municipiul Suceava.

Protestăm pentru ca vrem să tragem un semnal de alară şi faţă de finalizarea lucrărilor”, ne-a spus unul din viitorii protestatari.

Ei au anunţat pe Facebook că doresc astfel să tragă un nou semnal de alarmă autorităţilor care – în opinia lor – se dovedesc incapabile să gestioneze siguranţa traficului rutier.

Demersul lor este susţinut declarativ şi de o parte a politicienilor locali din opoziţie.

Prefectul judeţului Suceava,Florin Sinescu  a anunţat că pilonul de la Zidul Morţii va fi iluminat corespunzător pe timp de noapte şi că vor fi montate limitatoare de viteză pe carosabil.

El spune că modificarea proiectului ar genera costuri suplimentare, care ar trebui acoperite de beneficiarul lucrării – Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

În prezent, şoseaua de centură a municipiului reşedinţă ar mai avea nevoie de 36 de milioane de lei pentru finalizarea după proiect.

În ultimele 14 luni, 4 persoane au decedat după ce vehiculele în care se aflau s-au izbit violent de pilonul din mijlocul Drumului Naţional 17.

CNADNR susţine că responsabil pentru siguranţa rutieră în zonă este constructorul – societatea Construcţii Feroviare Iaşi, în timp ce Inspectoratul de Poliţie spune că vinovaţi pentru producerea accidentelor au fost şoferii care rulau cu viteză


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*