Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Peste o sută de leşuri de cai, găsite lângă Siret

Peste o sută de leşuri de cai au fost găsite de nişte localnici în judeţul Suceava. Oamenii nu ştiau de unde provine mirosul insuportabil din zonă, iar când s-au apropiat de malul apei au văzut resturile aflate în descompunere.  Reprezentanţii Gărzii de Mediu au început verificările şi au suspiciuni că leşurile ar proveni de la un abator pentru că sunt foarte multe, dar localnicii spun că, în Vereşti, o comună învecinată, sunt romi care fac afaceri cu carne de cal. În Suceava există un singur abator unde se sacrifică cai, la Nicşani, dar în urma controalelor efectuate, nu au fost găsite nereguli, potrivit reprezentanţilor de la Garda de Mediu.

Deocamdată nu ştim cine este vinovatul dar trebuie să plătească. Facem un control împreună cu Garda de Mediu Botoşani şi sperăm să limpezim lucrurile,, a spus comisarul şef, Adriana Iordache.

 

La o sesizare făcută de nişte cetăţeni s-au descoperit copitele la 100 de cai. Au fost efectuate controale de la Garda de Mediu, unde s-a stabilit că până pe 15 se vor ridica toate copitele şi se vor duce pentru a fi incinerate. Organele de poliţie de acum să cerceteze şi să afle adevărul”, a declarat viceprimarul comunei Fântânele, Ioan Sofronie.

Întrucât sunt două abatoare în Botoşani, autorităţile sucevene au cerut ajutorul reprezentanţilor Gărzii de Mediu din Botoşani pentru a verifica dacă leşurile provine de la aceste abatoare.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Anchetă la abatoarele din Botoşani după ce au fost descoperite cadavrele a peste 100 de cai | BotosaniNews.ro

Lăsați un comentariu

*