Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Om de afaceri condamnat pentru evaziune fiscală. Vezi ce sumă trebuie să restituie!

Un om de afaceri din Suceava a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Suceava pentru evaziune fiscală, după ce a prejudiciat cu o sumă foarte mare de bani.

Magistraţii suceveni au dispus condamnarea lui Gavril Onufrei, fost administrator al firmei Ambient Service SRL Marginea, la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare şi obligaţia ca acesta să plătească statului, în solidar cu firma pe care a administrat-o, suma totală de 1.041.714 lei, reprezentând TVA, precum şi la plata accesoriilor aferente acestei obligaţii, până la data plăţii efective a debitului.

Suspendarea pedepsei este condiţionată de plata obligaţiilor către stat. În cazul în care suma de peste un milion de lei nu este achitată, bărbatul de 36 de ani va trebui să facă puşcărie.

Gavril Onufrei, în calitate de administrator al SC Ambient Service din comuna  Marginea, in perioada iunie 2008 –  septembrie 2009, nu a evidentiat in contabilitatea societatii veniturile si taxa pe valoarea adaugata aferente vanzarii masinilor, utilajelor si instalatiilor de lucru din patrimoniu, ce au fost vandute la o valoare estimata de peste 5,1 milioane de lei şi taxa pe valoarea adaugata aferente vanzarii mijloacelor de transport din patrimoniu, ce au fost vandute la o valoare estimata de 1,54 milioane de lei,  sustragandu-se astfel de la plata TVA in suma de 9,83 miliarde de lei vechi.

Mai mult, in intervalul 7 octombrie 2009 – 5 noiembrie 2009, Gavril Onufrei, desi nu mai indeplinea calitatea de administrator, firma intrand in insolventa inca din 29 septebmrie 2009, acesta a vandut o parte din activele societatii, la preturi mult mai mici decat valoarea contabila a acestora, fara a avea acordul administratorului judiciar stabilit de instanta – ACCER IPURL Suceava, fraudand astfel creditorii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*