Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Final în procesul poliţistului care a decontat la IPJ chirii fictive. Vezi soluţia judecătorilor!

Verdict al Tribunalului Suceava în cazul poliţistului care a decontat, timp de patru ani, chirii pentru o casă de locuit pe baza unor documente fictive. Judecătorii suceveni au dispus, marţi, achitarea agentului Dănuţ Păun, în vârstă de 28 de ani, din municipiul Fălticeni,, care lucra la Postul de Politie din comuna Mălini, pentru săvârșirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

După ce Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava a recuperat întreg prejudiciul, Tribunalul a dispus aplicarea unei amenzi administrative de 1.000 de lei pe numele lui Păun.

Vă reamintim că, în perioada 31 martie 2009 -31 martie 2013, agentul Dănuţ Păun a falsificat cinci contracte de închiriere sau subînchiriere a unei case din Mălini, deşi nu a locuit în acel imobil şi nici nu a plătit în realitate chiria, decât în primele luni ale anului 2009, când a achitat câte 100 de lei pe lună, deşi în realitate deconta de la IPJ Suceava sume cuprinse între 400 şi 600 de lei.

Contractele erau redactate de poliţistul Păun şi semnate de acesta atât la rubrica chiriaş, cât şi la cea destinată proprietarului.

Contractele de închiriere sau subînchiriere respective au fost depuse la IPJ Suceava, iar în baza acestora, mai marii instituţiei i-au plătit în total, în toţi aceşti ani, suma de 17.457 de lei.

Contractele de reziliere au fost făcute pentru administrația financiară, pentru ca proprietarul casei în care locuia chipurile cu chirie să nu mai plătească impozitele aferente închirierii. De altfel, proprietarul nu a plătit niciodată impozitul respectiv, poliţistul Păun ocupându-se personal şi de această problemă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*