Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Un bărbat din Câmpulung dă viaţă lemnului. Se pricepe la sculptură ca nimeni altul

Adrian Coșmaciuc din Câmpulung Moldovenesc este de mai bine de 20 de ani pasionat de  sculptura în lemn. Și nu orice sculptură, ci a încercat și chiar  a reușit se se impună printr-o linie personală care să-l reprezinte.  Bărbatul nu este un maestru al vorbelor și nu are studii superioare, însă are un har aparte, acela da a da viață  lemnului.
,, Deși am experiență , consider că nu  am învățat totul despre sculptură și doresc să demonstrez că pot mai mult decât atat . Am dorit întotdeauna să fiu diferit și am reușit să impun o linie personală care să mă reprezinte, o sculptură clară, modernă, simetrică , finisată, modele personale, multiple nuanțe de bait-uri. Adăugând toate acestea pe lângă harul dăruit de bunul Dumnezeu și multă, multă răbdare, ajungi să dai viața lemnului. Sunt înarmat cu talent, cu multă, multă răbdare și încredere în ceea ce fac,,ne-a destăinuit câmpulungeanul.

Adrian Coșmaciuc dă suflet lemnului, în mâinile sale de om simplu, cu har, trupul copacului se transformă în forme, figuri și personaje care devin musafirii permanenți ai caselor și cabanelor vânătorești pe care le impodobești.

Sculpturile sale în lemn  iau diferite forme de pe vremea copilpriei, de satul bunicilor, de basm, de figuri istorice precum Ștefan cel Mare și Sfânt sau Mihai Viteazul. Din mâinile sale, cu truda și dăruire, ore în șir, prind contur sculpturi și  trofee vânătorești, obiecte decorative și mobilier sculptat,  ca embleme, oglinzi și mese decorative.

Câmpulungeanul are proiecte pentru anul viitor.
,,Îmi propun un periplu  intern chiar și extern, cu expunere a mai multor piese sculptate, sub forma de expoziție cu posibilitatea de a prelua comenzi. Pentru expoziții externe caut colaboratori, sponsori, organizatori cu putere financiară și dorința de a promova arta. O dorință mai veche este să am o marcă înregistrată la OSIM , un lucru mai greu de realizat dar nu imposibil, sub titlu ” Expo Bucovina Unicat“, a declarat artistul.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*