Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

,, Serbările Iernii,, festival de datini și obiceiuri la Mănăstirea Humorului

Localnicii din Mănăstirea Humorului, dar și turiștii veniți să petreacă Crăciunul în această zonă au putut să admire, joi,  festivalul de datini intitulat,,Serbările Iernii,,. Primarul comunei, Constantin Moldovan a  declarat că manifestarea a reunit grupuri de urători din localitate, dar și invitați în cadrul proiectului Crăciun în Bucovina. Au urcat pe scena  odată cu începerea manifestării grupuri de urători din localitate: formația ,,Voinicelul,,  coordonată de învățătoarea  Elena Candrea, Ansamblul comunei, proaspăt înființat și coordonat de consilierul local Carolică Bordea dar și interpreta de muzică populară Maria Macovei alături de Grupul  Folcloric ,, Dor de la Humor,, din Gura Humorului.

Un spectacol impresionat menit să aducă în fața celor prezenți datinile și obiceurile din zona Humorului.  Din program, o notă aparte a dat și mai tânăra interpretă de muzică populară Florentina Moldovan, originară din Mănăstirea Humorului care și-a lansat primul CD intitulat,, Glasul meu cine-l ascultă,,.

Lansarea acestui CD a avut un succes neașteptat iar evenimentul care a durat  mai bine de o oră a fost prezentat de Gabriela Teișanu, consultant artistic la Centru Cultural Bucovina  dar și cunoscută ca interpretă de muzică populară.

Invitații de marcă, Alexandru Brădățan,  Ancuța Corlățan, Luminița Croitoru,  Dănuț Onoiu și Viorica Macovei au  ținut să-i fie alături  nu numai prin cântec urcând pe scenă ci și prin cuvintele frumoase de încurajare la adresa colegei lor.   O lansare am putea spune de succes la care nici Florentina Moldovan nu se aștepta. Tânăra interpretă a fost asaltată de turiști să le dea autografe pe CD .

Festivalul s-a încheiat cu un program de obiceiuri de Anul Nou susținut de grupuri de urători din Berchișești, Capu Codrului, Hurjueni, Ostra și un grandios foc de artificii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*