Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Sute de poliţişti şi jandarmi vor fi în stradă de sărbători pentru a menţine liniştea şi ordinea publică

Prefectul județului Suceava,Florin Sinescu a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că  a cerut atenţie maximă, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru reprezentanţii instituţiilor de control şi intervenţie, în contextul în care judeţul va fi vizitat de mulţi turişti.

El a precizat că 299 de poliţişti şi 170 de jandarmi vor fi în stradă pentru a menţine liniştea şi ordinea publică.

Până în data de 6 ianuarie vom derula 37 de acţiuni cu ocazia sărbătorilor de iarnă pe care vom încerca să le gestionăm cât mai bine.

Din 22 decembrie va creşte afluxul de turişti din sud, vom monitoriza non-stop problemele în trafic.

Până acum am montat 12.270 de metri liniari de parazăpezi din totalul de 13.700, am acoperit zonele importante : Stroieşti, Cumpărătura – Buneşti, Cornu Luncii – Spătăreşti şi Ratoş.Drumarii vor fi permanent la lucru pentru a evita problemele în trafic.Vom acorda o mare atenţie comercializării produselor pirotehnice, pentru a nu avea probleme pe această zonă”. Sinescu  a mai subliniat că inspectorii Comandamentului pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei Sanitare Veterinare şi Direcţiei de Sănătate Publică verifică respectarea condiţiilor de vânzare a produselor alimentare ( în special carne ) în târguri, oboare şi pieţe, pentru a evita toxiinfecţiile alimentare, dar şi curăţenia din pensiuni, hoteluri şi restaurante.

Protecţia Consumatorilor a derulat, în ultimele zile, 30 de controale care s-au lăsat cu 9 amenzi de 19.150 lei, fiind totodată retrase de la comercializare produse în valoare de 4.486 lei.

Deocamdată, inspectorii veterinari şi cei de sănătate publică au dat doar avertismente celor care nu au respectat prevederile legale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*