Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Trei persoane arestate după ce au furat brazi de Crăciun

Miercuri după-amiază,  Poliția orașului Salcea, s-a sesizat  despre faptul că persoane necunoscute aufurat  prin tăiere, cinci pomi de iarnă, din specia brad, din incinta pepinierei Salcea.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști a fost identificat Ș.Gheorghe, de 55 de ani, din localitate, care se deplasa pe imașul localității Văratec cu un autovehicul, iar în dreapta acestuia a fost identificat Lucian H., de 21 de ani, din judeţul Botoșani.

Cu ocazia controlului autovehiculului, au fost identificați cinci pomi de iarnă de esență brad despre care aceștia au declarat că i-au cumpărat cu jumătate de oră înainte de la o persoană necunoscută.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în baza unei înțelegeri prealabile, Marin S., de 23 de ani, localnic, a pătruns miercuri dimineaţă, în incinta pepinierei Salcea, de unde a sustras cei cinci brazi.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale față de Ș.Gheorghe și Marin S., pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Față Marin S., s-a dispus reținerea preventivă pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de sesizare a instanței în vederea arestării preventive.

Poliţiştii atrag atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu, că în perioada următoare astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun să se desfăşoare în deplină legalitate.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*