Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Socru şi ginere, prinşi la vânătoare ilegală de iepuri şi căprioare

Poliţişti suceveni au prins în flagrant, sâmbătă, pe raza localităţii Iaslovăț, două persoane care au săvârșit un act de braconaj cinegetic.

Astfel, pe drumul comunal ce leagă localitatea Iaslovăț de localitatea Codrul din orașul Cajvana, pe fondul de vânătoare ce aparține Clubului de Vânătoare și Pescuit Sportiv Rădăuţi, a fost oprit autoturismul condus de Gelu B., de 31 ani, ce era însoțit de socrul său Constantin L, de 61 ani, ambii din municipiul Rădăuți.

La controlul autoturismului, în habitaclu a fost găsit un iepure de câmp împușcat, o armă de tir sportiv cu glonț, calibru 5,6 mm. și un număr de 12 cartușe cu glonț, aferente armei, cu capsele nepercutate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că B.Gelu este posesor de permis de armă în care are înscrisă arma de tir, fiind membru al Federației Române de Tir Sportiv, însă nu este vânător sau membru vânător al unei asociații legal constituite.

Din cercetări a rezultat faptul că cele două persoane, s-au deplasat în zonă cu intenția de a împușca animale sălbatice, context în care, din autoturism, Gelu B. a executat un foc de armă și a împușcat mortal iepurele de câmp, iar la 10-15 minute a mai tras un foc de armă în direcția unui căprior pe care nu l-a nimerit, fiind prinși de polițiști la scurt timp după comiterea faptelor.

Față de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept.

În cauză s-a procedat la ridicarea armei letale de tir sportiv și a muniției în vederea continuării cercetărilor, precum şi a exemplarului de iepure împușcat ce a fost predat Clubului de Vânătoare și Pescuit Sportiv Rădăuţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*