Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Senatorul PSD, Neculai Bereanu, l-a criticat pe Flutur: ,, Nu a citit Codul Silvic,,

Senatorul PSD, Neculai Bereanu, a  declarat, joi, că acuzele aduse de senatorul PDL, Gheorghe Flutur la adresa USL sunt o ,,minciună,, și o ,,dezinformare,, la adresa opiniei publice.  El a spus că parlamentarul democrat liberal care a fost și ministru al Agriculturii,  nu a studiat Codul Silvic, lăsând să se înțeleagă că liderul democrat liberal nu știe ce conține documentul respectiv.

El acuză USL că a votat să nu se mai poată exploata lemn pe picior, ci doar la drum auto, iar oamenii să aibă de plătit mai mult.
E o minciună, o dezinformare. Cred că senatorul, ținând cont că e specialist,  nu a citit Codul Silvic. Nici măcar nu s-a uitat peste el. Ce s-a votat în Senat și comisie:  începând cu 2015, e interzisă vânzarea a mai mult de 50 % din masa lemnoasă pe picior. Deci românii pot exploata lemn, în condițiile negocierii directe. Senatorul Flutur dezinformează complet. Ne așteptăm ca la noul Cod Silvic să vină cu mai multe amendamente și importante, dar el vrea ca din 2015 masa lemnoasa recoltată să fie valorificată doar din platforme. Exploatarea pe picior ajuta și IMM-urile din județ. Daca intră amendamentul lui în vigoare, doar marile firme vor putea accesa lemn direct din pădure”,, a conchis parlamentarul PSD.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*