Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Președintele Organizației Județene a Femeilor democrat liberale :,, Discuțiile la PE au fost extrem de constructive și atractive pentru grupul nostru,,

Opt reprezentante din cadrul Biroului Județean al  Organizației de Femei a Partidului Democrat Liberal Suceava, au fost zilele trecute într-o vizită la Parlamentul European. Femeile democrat liberale au participat la un program de informare și dialog la Parlamentul European, Bruxelles, la invitația lui Petru Luhan, parlamentar european și membru în Comisia pentru Dezvoltare Regională și Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne .

Ele au purtat discuții și cu europaralmentarul  Theodor Stolojan, vicepreședinte al Comisiei Economice din Parlamentul European și, președintele delegației României în grupul Partidului Popular European (PPE) din cadrul PE . Din delegație au făcut parte între altele  Cătălina Laura Culipei, președintele Organizației Județene a Femeilor Democrat Liberale –cea care a condus delegația dar și  Sorina Barbu, Diana Bucătar și  Gabriela Bilius. Vizita grupului s-a axat pe prezentarea activității celor mai importante instituții europene și în mod particular activitatea Parlamentului European și impactul pe care Directivele europene le au asupra cetățenilor români.

Principalele teme de discuție și dezbatere au fost axate pe imaginea României în cadrul Uniunii Europene, situația economică și măsuri de drepta pentru atragerea investitorilor străini în România ,  crearea locurilor  de muncă. Un punct important l-a constituit prezentarea măsurilor pe care le susțin cei doi eurodeputați pentru relansarea economică a României, pregătirea perioadei de finanțare UE 2014-1020 și asigurarea că România va beneficia de alocările necesare pentru dezvoltare și modernizare, accesul în mod egal la tratament medical pentru unele boli grave pentru toți cetățenii UE indiferent de țara de proveniență a acestora. Sprijinirea tinerilor și a antreprenoriatului pentru cei care doresc să își dezvolte o afacere în România a fost un alt punct dezvoltat în cadrul discuțiilor și întâlnirilor. Membrii grupului au reușit să identifice, prin comparație, cele mai oportune măsuri de îmbunătățire a sistemului de ocupare pe piața muncii din România . Au fost discuții complexe și  pe diverse teme de activitate.

Experiența delegației  de femei  care au fost pentru prima dată într-o vizită la Parlamentul European poate constitui o  serie de informări și conferințe axate pe informarea cetățenilor despre activitățile care au loc în cadrul Parlamentului European și la care sunt invitați să participe în mod direct prin reprezentanții României la Bruxelles și conștientizarea oportunităților oferite de Uniunea Europeană atât privind cadrul educațional cât și de ocupare a forței de muncă sau sănatate.
,, A  fost o vizită destul de interesantă mai ales că nici nu am fots până acum la Parlamentul European. Am avut ce învăța și a fost o experiență  plăcută și utilă pentru întreg grupul. Discuțiile au fost extrem de constructive și atractive pentru femeile democrat liberale,, ne-a spus lidera femeilor democrat liberale sucevene,Cătălina Laura Culipei. Programul delegației a fost foarte bine pus la punct astfel încât delegația, dincolo de vizita la Parlamentul european să poată vizita și câteva obiective turistice și istorice importante din capitala Belgiei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*