Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

PDL a stabilit lista pentru europarlamentare/ Orest Onofrei locul VI și Petru Luhan- locul IX

PDL a definitivat lista pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Lista este deschisă de europarlamentarul Theodor Stolojan care este menținut de Partidul Democrat Liberal încă un mandat la Parlamentul European,

Potrivit unor surse din rândul PDL, județulului Suceava, partidul condus la centru de Vasile Blaga are repartizate două locuri și care au fost atribuite fostului senator Orest Onofrei și actualului europarlamentar Petru Luhan.  Democrat liberalii din forul de conducere au stabilit ca pe lista locul VI sa fie atribuit fostului senator PDL, Orest Onofrei iar Petru Luhan să ocupe pe lista locul IX. Dealtfel, era de așteptat ca Petru Luhan să nu se afle în fruntea listei dat fiind faptul că democrat liberalii din forul de conducere de la nivel central dar și de la nivelul oragnizației județene a PDL Suceava s-au declarat nemulțumiți de activitatea acestuia în acest mandat dar și de comportamentul nu tocmai plăcut  în lumea mondenităților.  De altfel , la întâlnirea BPN a PDL din acest an au fost stabilite criterii de selecție a viitorilor candidați pentru alegerile europarlamentare din primăvara lui 2014, criterii prin care au trecut și cei doi candidați  din Suceava. Nu trebuie omis nici faptul că Orest Onofrei care are un CV destul de bine pus la punct atât din punct de vedere al profesiei ,fiind medic veterinar cât și al administrației,fiind director al DSV Suceava, fost prefect și fost secretar al Senatului ,fiind suficient de pregătit pentru a face față unui mandat de europarlamentar.

PDL a păstrat pentru încă un  nou mandat de europarlamentar și pe Monica Macovei. Rămâne de văzut cât va câștiga PDL la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European și câți europarlamentari va trimite Partidul Democrat Liberal în capitala Belgiei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*