Miercuri 02 Octombrie 2024, Actualizat acum 275 zile 12:00 am

Judeţul Suceava a rămas fără curent electric în urma unei avarii produsă în reţeaua naţională de transport

Luni, după amiază s-a produs cea mai extinsă pană de curent din ultimii ani, care a afectat vreme de două ore atât județul  Suceava cât  și Botoșaniul și Bistrița Năsăud n avaria care a lăsat fără curent trei județe s-a produs pe linia de înaltă tensiune aparținând Transelectrica .  Activitatea economică, serviciile dar și funcționarea unităților publice au fost blocate de întreruperea funrizării energiei electrice

Județul Suceava a trecut luni prin cea mai extinsă pană de curent din ultimii ani. Vreme de o oră în cazul cel mai fericit și chiar două ore în unele localități ale județului a fost întreruptă furnizarea energiei electrice, din motive pe care Transelectrica, furnizorul de curent în această parte a țării nu le comunicase încă până la această oră.

Începând cu ora 15.15, când s-a oprit curentul, s-a blocat practic  activitatea tuturor agenților economici și instituțiilor publice din județul  Suceava  dar și din județele vecine, Botoșani și Bistrița Năsăud, conform celor declarate de prefectul județului Suceava, Florin Sinescu. Au apărut probleme și în unitățile spitalicești care nu dețin generatoare proprii de energie electrică dar și în unitățile bancare, în întreprinderile industriale dar și în magazine unde casele de marcat au devenit nefuncționale. Nu mai vorbim de populația luatăprin surprindere de incident. Reluarea furnizării energiei electrice de pe liniile de înaltătensiune ale Transelectrica a fostă făcută după aproape o oră. Dar curentul a ajuns la consumatori în unele cazuri chiar și dupădouăceasuri pentru cărepornirea stațiilor de alimentare de medie tensiune nu s-a putut face decât pe rând.

Prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, a explicat că nu a primit nicio informare oficială de la furnizorul de energie electrică asupra cauzelor care au condus la pana de curent  din această după amiază.
“Problemele nu au fost la noi în județ. Telefonic, am aflat că au picat liniile electrice nu doar la noi în județ ci și în Botoșani și Bistrița Năsăud, care sunt interconectate cu cele ale noastre iar avaria s-ar fi produs pe linia de transport de înaltătensiune aparținând  Transelectrica  care vine din Bacău”, a declarat Florin Sinescu.

Reprezentanții E.on Energie care asigură distribuția energiei electrice în județul Suceava nu au dorit să ofere amănunte legate de cauzele care au condus la incidentul de luni , argumentul fiind acela că acesta nu s-a produs în “ograda” lor. S-a lăsat însă să se înțeleagă că în intervalul următor ar putea să apară unele probleme la unele posturi de trasformare din județ, ulterior repunerii acestora în funcțiune, ce ar putea duce la alte întreruperi, pe perioade scurte, a alimentării cu energie electrică.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*