Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

PDL a îngenunchiat PSD în Vicovu de Sus

Victorie a PDL în orașul Vicovu de Sus. Practic, am putea spune că alianța USL s-a rupt. În deliberativul local reunit vineri, a fost  înlocuit viceprimarul liberal, Gheorghe Cozorici  cu consilierul local Petru Cornea  de la PDL.  După un an de zile  de scandal și procese în care  deliberativul local din orașul sucevean Vicovu de Sus, a reușit în sfârșit să se întrunească și să aleagă un nou viceprimar. PDL are o bilă albă, astfel, prin câștigarea fotoliului de viceprimar și a reușit să îngenuncheze PSD dar pratic să demonstreze că alianța USL s-a rupt.  În deliberativul local din localitate PDL are 8 consilieri, PSD-8 consilieri și PNL-1. De la alegerile locale în Consiliului Local apele au fost tulburi  din cauza boicotului consilierilor PSD care au ținut Primăria într-un blocaj de nedescris.

Trebuie amintit că, Consiliul Local al Primăriei oraşului Vicovu de Sus a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească de Tribunalul Suceava. Magistraţii au luat decizia  la mijlocul lunii iunie,  în cadrul procesului deschis în urma unei sesizări venite de la Prefectura judeţului Suceava. În această situaţie s-a ajuns după ce Consiliul Local Vicovu de Sus nu s-a putut întruni luni de zile, din cauza boicotului consilierilor PSD, partid din care face parte şi primarul Gheorghe Schipor, aflat la al cincilea mandat.Aşa s-a ajuns ca bugetul pe anul în curs să nu poată fi aprobat, la Vicovu de Sus fiind practic un blocaj total Și printre consilieri există un conflict care, au dovedit-o lunile de zile scurse, este de nedepăşit. Totul pare a pleca de la primarul în funcţie, care pentru prima dată nu a mai avut majoritate în deliberativul local.

Aşa s-a ajuns ca viceprimar al oraşului Vicovu de Sus să ajungă Gheorghe Cozorici, de la PNL, care nu este agreat de Gheorghe Schipor. Primarul nu s-a împăcat cu această idee şi a refuzat să-i delege vreo atribuţie viceprimarului. Mai mult, a refuzat să-i achite acestuia indemnizaţia pentru luna aprilie, în valoare de 2.450 de lei, pe motiv că acesta nu a semnat condica.Totuşi, potrivit articolului 69 din Legea 393/2004, cu privire la statutul aleşilor locali, viceprimarul nu are program normat şi ca atare nu este obligat să semneze condica de prezenţă.

Primarul a lucrat abuziv dar nimeni nu îl trage la răspundere

Nu se știe însă dacă edilul orașului a recurs la acest gest de unul singur sau a avut girul celor de la conducerea PSD de la județ, De altfel, în urma unui control dispus de Prefectură s-a constatat că aceste măsuri ale primarului în funcţie au fost abuzive. În condiţiile acestor ilegalităţi şi ale blocajului din Consiliul Local s-a ajuns la sesizarea instanţei de judecată. Hotărârea   Tribunalului Suceava nu era definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa superioară.

Cererea de dizolvare a Consiliului Local Vicovu de Sus, depusă de prefectul Florin Sinescu, dizolvare care ar fi dus la organizarea unor alegeri anticipate, a fost respinsă însă prima parte a lunii noiembrie , de Curtea de Apel Suceava. În aceste condiţii, deliberativul vicovean va continua să funcţioneze în formula stabilită după alegerile din 2012. Ca urmare a acestui boicot din parte aleşilor PSD s-a ajuns în situaţia în care bugetul pe anul 2013 al oraşului Vicovu de Sus să nu fie aprobat nici până la mijlocul lunii noiembrie, iar sumele de bani care nu vor putea fi cheltuite până la finele anului se vor întoarce la bugetul de stat. Și așa s-a ajuns ca deliberativul local să se întrunească și să aleagă un nou viceprimar.

Președintele PD Vicovu de Sus L, Gheorghe Poleucă ne-a declarat că ,, primarul  ajutat de Instituția Prefectului  și-a dorit  să dizolve  Consiliul Local  ,să organizeze alegeri anticipate în ideea de a forma o nouă majoritate .Până la urmă justiția și-a făcut treaba și a demonstrat că  primarul  împreună cu secretara orașului și   Prefectura  interpretează legile după bunul plac. Ca drept dovadă  consilierii PDL a câștigat în instanță .Și în cadrul reuniunii Consiliului Local chiar și consilierii locali inclusiv primarul PSD au votat pentru alegerea unui viceprimar PDL;,


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*