Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Întreaga suflare a Sucevei prezentă la manifestările de Ziua Națională! Galerie FOTO

Zona centrală a Sucevei a fost duminică arhiplină de suceveni de toate vârstele pentru a fi prezenți la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.  
Au venit, cu mic cu mare, să asiste la parada militară, eveniment de amploare organizat special pentru această zi și care a avut loc pe bulevardul principal al Sucevei, din zona complexului comercial Bucovina şi până la sensul giratoriu din imediata apropiere a parcării din centrul municipiului reședință de județ.

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie au început cu intonarea imnului naţional,  de către artistul popular sucevean George Finiş, iar după un ceremonial religios şi militar, autorităţile au depus coroane de flori la monumentul Eroilor Revoluţiei din apropierea Bisericii Sfânta Treime din Suceava. Trebuie spus că sucevenii veniţi la ceremonialul din centrul Sucevei au primit steaguri tricolore pe care erau tipărite primele patru strofe din Imnul Naţional. Pe chipurile oamenilor se putea vedea în acest an bucuria de a se simți roman și de a ieși din proprie inițiativă în număr foarte mare să vadă parada militară.


Apoi a urmat parada militară, care a fost deschisă de colonelul Mugurel Anton, comandantul Centrului Militar Judeţean şi al Garnizoanei Suceava, care a defilat pe un autoturism din dotarea Brigăzii 81 Mecanizate Bistriţa, autovehicul întrebuinţat în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Apoi prin faţa sucevenilor au mai trecut drapelele militare istorice sub faldurile cărora militarii armatei române au luptat în Războiul de Independenţă şi în cele două Războaie Mondiale, precum şi batalioane şi plutoane Brigăzii 81 Mecanizate Bistriţa, Colegiului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Şcoala de Subofiţeri jandarmi Fălticeni, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”.

Au vorbit despre însemnătatea acestei zile primarul Sucevei, Ion Lungu, președintele Consiliului Județean Suceava,Cătălin Nechifor și prefectul Sucevei, Florin Sinescu. Dincolo de discursul oficial, cu toții au ținut să-i felicite pe români în această zi și să le ureze ,, La mulți ani!,,

Vremea a ținut cu noi în acest an și a scos persoane de toate vârstele la manifestări. Sucevenii au apreciat şi au aplaudat parada de tehnică militară, prin faţa spectatorilor trecând două Transportoare Amfibii Blindate, unul dintre acestea fiind folosit în teatrele de operaţiuni din Kosovo, Irak şi Afganistan, un tun antitanc de 100 de milimetri, autostaţia radio care asigură conducerea trupelor armate pe timp de pace şi de război, precum şi autospeciale şi autovehicule de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Jandarmi, Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului de Poliţie Judeţeană şi Serviciului Român de Informaţii. Sucevenii au aplaudat şi zborul a trei avioane tricolore care au survolat Suceava în timpul paradi militare, şi care au desenat pe cer Tricolorul României.Copii au vizitat apoi tehnica militară care a fost expusă în fața Palatului Administrativ. A fost o zi memorabilă pentru suceveni.

La multi ani, România!

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*